[anysurfer.logo]

Masterclass #KrachtvandeStem: leer hoe je de stem van kinderen en jongeren kracht bijzet

Masterclass #KrachtvandeStem: leer hoe je de stem van kinderen en jongeren kracht bijzet

Jeugdwerk   |  18 JANUARI 2019
stem

Kinderen en jongeren (tot 18) mogen dan wel geen stemrecht hebben, maar dat houdt hen niet tegen hun stem te verheffen om de samenleving te veranderen. Een perfect voorbeeld zijn de klimaatspijbelaars die de voorbije 2 donderdagen met duizenden door Brussel trokken. Zij willen kost wat kost dat de politiek eindelijk een prioriteit maakt van de klimaatopwarming. Maar hoe kunnen wij als jeugdwerk inzetten op de stem van kinderen en jongeren? Hoe versterken wij hen hierin? En hoe kunnen we samen met hen echt de veranderingen in de maatschappij teweeg brengen waar zij van dromen?

Met de Masterclass #KrachtvandeStem nemen we een volgende stap om antwoorden te formuleren hoe we als jeugdwerker en als jeugdwerk de samenleving veranderen. Deze masterclass is geen éénrichtingsverkeer waarbij we enkel experten en theorie aan bod laten komen. In tegendeel, we zullen samen een kader creëren om deze uitdaging verder uit te ontwikkelen en willen jouw jeugdwerkstem daarin horen! Verwacht je daarom aan een masterclass vol reflectie, oefening en uitwisseling.

Heb je interesse om deel te nemen aan de Masterclass #KrachtvandeStem? Ga dan zeker een kijkje nemen op de kalenderpagina waar je meer info vindt over het programma en waar je ook kan inschrijven.