[anysurfer.logo]

Leermomenten bewegingsvriendelijke én gedeelde speelplaats

Leermomenten bewegingsvriendelijke én gedeelde speelplaats

Jeugdwerk   |  7 JANUARI 2020
Toverberg

Foto: Toverberg

In november 2018 lanceerden de ministers Gatz, Muyters en Crevits een projectoproep voor bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen. Via deze oproep kunnen scholen een subsidie van maximum € 15,000 aanvragen om van hun speelplaats een leuke en actieve speelplek te maken voor de leerlingen en de buurt. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moeten scholen hun speelplaats minstens openstellen voor jeugdwerk.

De Ambrassade en MOEV volgen mee de projectoproep de gesubsidieerde scholen opvolgen om inspirerende praktijken, innovatieve oplossingen en regelgevende drempels met betrekking tot openstelling en bewegingsvriendelijkheid van de speelplaats in kaart te brengen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie en goede praktijkvoorbeelden rond bewegingsvriendelijke en gedeelde speelplaatsen? En kan je een combinatie van uitwisseling onderling en input van een expert wel smaken? Schrijf je dan nu in voor één van onze 7 gratis leermomenten in samenwerking met MOEV in februari en maart.

Lees meer over het project

Wat weet je na deze leermomenten?

  • Hoe andere scholen een bewegingsvriendelijke en gedeelde speelplaats inrichten.
  • Hoe andere scholen hun speelplaats delen met het jeugdwerk of de buurt.
  • Heel wat tips en tricks rond gedeeld gebruik, natuur en groen op de speelplaats, een bewegingsvriendelijke speelplaats, participatie en samenwerking met kinderen, ouders en de buurt, gedeeld gebruik, speelwaarde en veiligheid.

Meer info op de website van MOEV: