[anysurfer.logo]

Impact Together: subsidie voor energie-efficiënt maken van je gebouw

Impact Together: subsidie voor energie-efficiënt maken van je gebouw

Jeugdwerk   |  29 APRIL 2024

BNP Paribas Fortis kondigt lanceert het Impact Together Fund, een initiatief dat tot doel heeft non-profitorganisaties en verenigingen zonder winstoogmerk in België te ondersteunen bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en het bevorderen van duurzaamheid.

Met een totaal budget van 1 miljoen euro streeft het fonds ernaar om significante verbeteringen aan te brengen in de energie-efficiëntie van gebouwen en infrastructuur. 

Doel van het fonds

Het hoofddoel van het Impact Together Fund is om de non-profitsector te helpen bij het verminderen van hun koolstofuitstoot door middel van energieprestatieverbeteringen aan hun gebouwen. Met een financiële steun tot maximaal 200.000 euro per organisatie kunnen projecten worden gefinancierd die bijdragen aan een duurzamere toekomst. 

Voor wie is het fonds bedoeld?

Het fonds richt zich op organisaties zonder winstoogmerk of verenigingen zonder winstoogmerk met hoofdzetel en hoofdactiviteit in België, die actief zijn op sociaal en/of milieugebied. Scholen, ziekenhuizen en overheidsorganen vallen niet onder deze oproep. 

Welke projecten komen in aanmerking?

Het Impact Together Fund ondersteunt transformerende projecten die leiden tot significante veranderingen in energieverbruik. Energetische renovaties zoals isolatie, vervanging van ramen, installatie van zonnepanelen en ventilatiesystemen worden aangemoedigd. 

Bij de financiering wordt het concept van de Trias Energetica toegepast, waarbij energievraagvermindering, gebruik van hernieuwbare energiebronnen en efficiënt gebruik van fossiele brandstoffen worden gestimuleerd.

Meer info en indienen

Voor meer informatie over het Impact Together Fund en hoe je organisatie kan profiteren van deze steun, kan je contact opnemen via deze website. Indienen kan nog tot en met 4 september 2024