[anysurfer.logo]

Het UBO-register: de deadline nadert!

Het UBO-register: de deadline nadert!

Jeugdwerk   |  13 AUGUSTUS 2019

Is jouw jeugdwerkorganisatie een vzw? Lees dan zeker even verder, want ook jullie moeten ten laatste op 30 september 2019 voor het eerst het UBO-register hebben ingevuld.

UBO-wat?

Het UBO-register is een centraal register bij de FOD Financiƫn waarin alle ondernemingen, maar ook vzw's en stichtingen de identiteit van hun "uiteindelijke begunstigden" moeten vastleggen. Wat dit exact betekent en waarom dit moet gebeuren, lees je in ons kennisartikel.

Wat moet ik nu doen?

Ben je bestuurder van een vzw, dan kun je nu het volgende doen:

1. Ga na of de informatie die over jouw vzw in de KBO staat, klopt.

Sinds april 2019 is het UBO-register gelinkt aan de KBO, wat het proces om de informatie van alle bestuurders en gemachtigde personen te registreren een pak versnelt. Alle gegevens uit de KBO staan nu via "preregistratie" in het UBO-register. Ze moeten dus nog wel bevestigd worden! Controleer hier wat over jouw vzw in de KBO staat.

(Klopt niet alle informatie over de bestuurders van je vzw, dan zal je dit moeten aanpassen via formulieren op te sturen naar de griffie van de ondernemingsrechtbank.)

2. Laat de bevoegde personen inloggen in de online-applicatie (via MyMinFin).

Ga na of het lukt om in te loggen (en om eventueel andere personen te mandateren) en hoe de applicatie werkt. 

3. Neem er de handleiding voor het mandateren van personen en de gebruikershandleiding voor vzw's bij. 

Lukt het je ondanks alle handleidingen niet om het UBO-register in te vullen? Aarzel dan niet om Inge of Scwitch te contacteren.

Inge          Geerardyn
Inge Geerardyn
 • Coƶrdinator Vlaamse Jeugdraad