[anysurfer.logo]

Laatste kans voor een energiescan

Laatste kans voor een energiescan

Jeugdwerk   |  6 SEPTEMBER 2024

Heeft je jeugdorganisatie een eigen gebouw en wil je besparen op energiekosten? Dit is je laatste kans om je in te schrijven voor een gratis energiescan of energiecoaching, aangeboden door het Departement Cultuur, Jeugd & Media in samenwerking met Pulse Transitienetwerk. 

Wat houdt het in? 

De energiescan en -coaching helpen jeugdwerkorganisaties met een energiezuiniger beheer van hun gebouwen. De energiescan biedt een uitgebreide analyse van je infrastructuur, terwijl de coaching zich richt op praktische, snelle oplossingen zoals energiebesparende aanpassingen. 

Voor wie? 

Je komt in aanmerking als jouw organisatie een lokaal erkende jeugdwerkorganisatie of lokale overheid is met jeugdinfrastructuur in Vlaanderen of Brussel. 

Zorg dat je aanvraag vóór 1 december 2024 binnen is! 

Pulse helpt je gratis op weg met de eerste stap

En ze doen dit gratis?! Ja, helemaal gratis! Afhankelijk van je verbruik bieden ze jou

  • een compacte energiecoaching en maximaal 10.000 euro voor de uitvoering van quick wins voor lokalen met een laag jaarlijks verbruik (minder dan 40 kWh/m² per jaar)
    OF 
  • een heuse energiescan, met aansluitend de mogelijkheid tot het aanvragen van een investeringssubsidie voor de uitvoering van de geadviseerde maatregelen (zonder verplichting), voor gebouwen met een hoog jaarlijks verbruik (meer dan 40 kWh/m² per jaar) 

TIP

Je twijfelt nog of een energiecoaching of -scan wel iets voor jou zijn? Gebruik dan deze checklist die Pulse speciaal voor jeugdwerkorganisaties samenstelde en ga zelf aan de slag met aanpassingen die je kan doorvoeren in je jeugdwerklokaal. De checklist helpt je al een heel eind op weg! Overtuigd van de noodzaak aan een coaching of scan, kom dan meer te weten via de website van Pulse.