[anysurfer.logo]

Geld nodig? Bekijk deze 3 nieuwe projectsubsidies

Geld nodig? Bekijk deze 3 nieuwe projectsubsidies

Jeugdwerk   |  2 FEBRUARI 2021

Projectoproep ‘PC Solidarity’ van Digitalforyouth.be

WAT?

De coronacrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat niet alle kinderen en jongeren een computer bij de hand hebben. Ook het verschil in digitale vaardigheden kwam naar boven. Daarom dat vzw Digitalforyouth.be hier een oproep doet om projecten te ondersteunen die bijdragen tot een kwaliteitsvolle toegang tot een computer en het internet alsook het leren gebruiken en omgaan met digitale technologieën. En dit met als specifieke doelgroep: kinderen en jongeren (tussen 6 en 25 jaar) die zich bevinden in kwetsbare of kansarme milieus.

VOOR WIE?

Organisaties met een sociaal doel (jeugdorganisaties bijvoorbeeld).

AANVRAAGPROCEDURE?

Je kan je aanvraag indienen via de website van de Koning Boudewijnstichting en dit t.e.m. 1 maart 2021. 


Boost ondersteunt het ontwikkelen van talenten bij jongeren

WAT?

Boost biedt programma’s op lange termijn aan voor kwetsbare of kansarme jongeren. Daarbij focussen ze zich op het ontwikkelen van hun talenten en het bouwen aan een toekomst. Concreet helpt Boost de jongeren om een diploma te behalen en een eerste job te vinden op de arbeidsmarkt. Dit via individuele begeleiding, talentcoaches, taalstages of culturele activiteiten, enz. Kortom, de jongeren gedurende 6 jaar bijstaan op persoonlijk en professioneel vlak.

VOOR WIE?

Elk jaar selecteert Boost 15 jongeren per stad die

  • Naar school gaan in Antwerpen, Brussel, Gent, Oostende, Bergen, La Louvière, Luik of Verviers
  • In het 3de jaar secundair onderwijs zitten (aso, kso of tso), die niet zijn blijven zitten en die goede schoolresultaten behalen
  • Opgroeien in een sociaal-economisch kwetsbare omgeving
  • Willen verder studeren en een diploma willen behalen aan het hoger onderwijs
  • Zin hebben om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen
  • Gemotiveerd zijn om zich te engageren voor een programma van minimum 6 jaar Indien je getalenteerde jongeren kent die beantwoorden aan het profiel, aarzel dan niet deze oproep met hen te delen.

AANVRAAGPROCEDURE?

Je kan het kandidaatsdossier invullen tot ten laatste 15 maart 2021. Meer info vind je op de website van Boost.


WWF Youth Awards 2021: projectoproep ter bescherming van het klimaat en de biodiversiteit

WAT?

WWF schrijft jaarlijks een wedstrijd uit voor projecten die worden voorgesteld door jongeren tussen 16 en 25 jaar. Wat kan je winnen? Een vergoeding van 500€, één jaar professionele coaching, toegang tot vorming op maat en de steun van WWF-België om je project uit te voeren. Dit jaar zijn de thema’s: duurzame voeding, natuur in België en klimaat.

VOOR WIE?

De projecten zijn dus ideeën met impact die één tot max. 6 jongeren graag zouden verwezenlijken, maar nog niet goed weten hoe hieraan te beginnen en/of de financiële steun missen.

AANVRAAGPROCEDURE?

Vul het aanvraagformulier in op ten laatste 31 maart 2021.