[anysurfer.logo]

Fourage 2021: inschrijvingen open woensdag 2/12

Fourage 2021: inschrijvingen open woensdag 2/12

Jeugdwerk   |  24 NOVEMBER 2020

2021 zal net zoals 2020 een bijzonder jaar worden waar we evenementen op een andere, maar zeker ook vernieuwende manier moeten organiseren. Ook voor Fourage zijn we op zoek gegaan naar zo een alternatief. We kozen voor een superdeluxe corona-editie die alle doelstellingen van Fourage maximaal vervult!

Fourage 2021 bestaat uit 64 workshops verspreid over

 • Twee dagen (vrijdag 12/2 en zaterdag 13/2)
 • Heel Vlaanderen en Brussel (geconcentreerd in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen)
 • De vergaderzalen en vormingslokalen van 47 verschillende jeugdwerkorganisaties
Dit jaar kiezen we niet voor 1 locatie, maar 47! We komen letterlijk naar jullie toe. We concentreren deze 47 locaties in 5 verschillende steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen. Zie deze speciale editie van Fourage een beetje als een gigantische opendeurdag voor alle expertise in het jeugdwerk.

De 47 jeugdwerkorganisaties die zich geëngageerd hebben om bij te dragen aan Fourage 2021 doen dit niet enkel door hun vorminsglokalen en vergaderzalen open te stellen, ze doen dit ook met inhoud. Elke workshop wordt gegeven door een jeugdwerkorganisatie. Fantastisch om te zien hoeveel expertise er binnen het jeugdwerk aanwezig is!

Heb je ook zin gekregen om workshops te volgen tijdens deze bijzondere editie van Fourage? Lees dan volgende praktische informatie aandachtig:

Praktisch

 • De workshops komen online op maandag 30 november, 12u00.

 • De inschrijvingen openen op woensdag 2 december, 12u00.

 • Je kan ervoor kiezen om 1, 2, 3 of 4 workshops te volgen. Je betaalt per workshop 15 euro (sociaal tarief), 25 euro (standaard tarief) of 37,5 euro (solidariteitstarief).

 • Je kan ervoor kiezen om enkel workshops te volgen die binnen dezelfde stad plaatsvinden, maar je kan ook switchen tussen de verschillende steden. We voorzien een middagpauze van 1,5 uur zodat iedereen voldoende tijd heeft om zich te verplaatsen.

 • Bij elke locatie zal genoteerd staan hoeveel tijd je moet rekenen om hier te geraken vanuit het treinstation. Je zal zelf moeten bekijken of jouw verplaatsing mogelijk is binnen de middagpauze van anderhalf uur.

 • Je krijgt een lunchpakket op het einde van de workshop die je in de voormiddag volgde. Je kan dit broodje ter plaatse opeten of je kan het meenemen onderweg naar jouw volgende workshop.

 • Apart, maar toch allemaal samen? De Ambrassade zorgt voor zoveel mogelijk groepsgevoel. We starten iedere workshop gezamenlijk op met een speech via Zoom, we verzamelen groepsfoto’s, we maken Instagramstories enzovoort. We zijn momenteel nog aan het uitdenken hoe we zoveel mogelijk kunnen inzetten op het groepsgevoel!

 • En corona? We hebben geen glazen bol en helaas kunnen we niet zo ver vooruit kijken. Als corona roet in het eten strooit, bekijken we dat op dat moment. Onze prioriteit zal altijd ieders veiligheid zijn. Het evenement is zo georganiseerd dat alles in kleine groepen doorgaat en binnen deze beperkte groepen houden we het veilig door aan alles veiligheidsvoorschriften te voldoen. Op vrijdag 15 januari hakken we de knoop door en beslissen we of het evenement in zijn huidige vorm kan doorgaan.

Gerelateerde evenementen