[anysurfer.logo]

Foto's gezocht van jeugdinfrastructuur

Foto's gezocht van jeugdinfrastructuur

Jeugdwerk   |  24 AUGUSTUS 2023

De Ambrassade is op zoek naar jouw kijk op jeugdinfrastructuur in Vlaanderen en Brussel! Of het nu sprankelend nieuw is of versleten, vol karakter of niet ideaal elke jeugdwerkplek heeft een eigen verhaal. En dat verhaal willen we graag de wereld uit sturen, met jouw hulp. 

We willen de diversiteit en het belang van deze plekken laten zien, en daar hebben we jou voor nodig. Jouw foto's kunnen een krachtig instrument zijn om anderen te inspireren en bewustwording te creëren. 

De staat van jeugdinfrastructuur is tot op de dag van vandaag ondermaats

Uit het onderzoek: "Waar waren we gebleven?" van Formaat en het lokalenonderzoek van Chiro, FOS open Scouting, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen blijkt dat de staat van gebouwen in het jeugdwerk de afgelopen 10 jaar nauwelijks verbetert is. De Vlaamse Jeugdraad schreef hier in maart 2023 nog een advies over. Om deze onderzoeken kracht bij te zetten zijn we op zoek naar zowel voorbeelden van goede als minder goede jeugdinfrastructuur.

Want kwaliteitsvolle jeugdinfrastructuur is een noodzaak

Jeugdwerk heeft dit niet enkel nodig voor hun eigen voortbestaan, maar infrastructuur van jeugdwerk heeft voor kinderen, jongeren en vrijwilligers zo'n grote meerwaarde. Er worden herinneringen gemaakt, cruciale gesprekken gehouden, geleerd, geëxperimenteerd... met andere woorden er spelen zoveel groeimogelijkheden af die binnen deze muren plaatsvinden. 

Trek erop uit en zoek jeugdinfrastructuur op in jouw omgeving - wat de staat ook is. 

Leg de essentie van de plek vast in je foto's. Wees creatief en vang de unieke sfeer. Stuur je foto's in een hoge kwaliteit door naar tina.schuermans@ambrassade.be. We gaan deze foto's tonen op een publiek moment, maar anonimiseren de foto's uit respect en veiligheid van verschillende lokale jeugdverenigingen.

Zo help je mee om aan anderen te laten zien waarom jeugdinfrastructuur waardevol is en wat hier nog steeds nodig voor is! Jouw foto's kunnen anderen inspireren om deze plekken te koesteren, onder de arm te nemen en mee te ondersteunen.

Laten we samen een positieve verandering teweegbrengen door de noden van jeugdinfrastructuur zichtbaar te maken.

Tina           Schuermans
Tina Schuermans
 • Medewerker jeugdwerkondersteuning