[anysurfer.logo]

Een inkijk in ons intern diversiteitsbeleid

Een inkijk in ons intern diversiteitsbeleid

Jeugdwerk   |  20 FEBRUARI 2023

Diversiteit is al een tijdje een speerpunt van De Ambrassade. Nog voor de visienota (2015) en het masterplan (2018) diversiteit in/en het jeugdwerk tot stand kwamen, stond het thema al hoog op de agenda. We willen met De Ambrassade graag een voortrekkersrol spelen, maar zijn niet de grote experten. Ook na een heel traject om ons intern diversiteitsbeleid vorm te geven, zijn we nog steeds zoekende.

In de blog van onze interne werkgroep lees je onze zoektocht waarbij we ook enkele geleerde lessen formuleerden.

Nieuwe update: de daad bij het woord

Er staat een nieuwe update online. De personeelsploeg is helemaal mee met ons plan, ons actieplan is klaar voor actie en de zin om ermee aan de slag te gaan is groot. Vanaf nu kunnen we ons beleid in de praktijk omzetten met de acties uit onze 5 clusters. Maar waar begin je dan? En hoe zorg je voor een vliegende start zonder dat we snelheidsfoutjes maken? Hoe communiceren we naar onze brede achterban? Met de werkgroep besluiten we dat we onze visie nog eens duidelijk in woorden moeten omzetten, zodat we van daaruit verdere beslissingen kunnen maken.

In deze blogpost van Jory Maeyaert, een van de leden van de werkgroep intern diversiteitsbeleid, lees je meer over de visietekst, de vorming van Senne Misplon, de checklist voor evenementen en de aanpassing van onze email handtekeningen.