[anysurfer.logo]

Dit was de Online meet-up #TrotsopJeugdwerk

Dit was de Online meet-up #TrotsopJeugdwerk

Jeugdwerk   |  29 SEPTEMBER 2020

Geen Ambras Terras in 2020. Nog een traditie aan diggelen geslagen dit jaar dankzij Corona. Maar de start van wat ongetwijfeld een straf werkjaar wordt zomaar laten passeren, zo zitten wij niet in mekaar. 
Online dan maar! We boxten een Online meet-up in mekaar om vol trots de voorbije zomer te vieren en om al even vooruit te blikken op het komende werkjaar. 

De Online meet-up werd naadloos aan mekaar gepraat door onze host en collega Emma Daeleman. Ze nam ons mee van een video die de Corona & jeugdwerk-rollercoaster in beeld bracht, naar een online participatief tekenmoment, waarna ze het woord doorgaf aan Hans Cools die de Q&A in goed banen heeft geleid. 

Tijdens de Q&A legden Katrien van Tumult en Sineray van Formaat samen met Alexandra, voorzitter van de Vlaamse jeugdraad enkele prangende vragen voor aan Dries De Smet, adviseur jeugd van onze minister Benjamin Dalle. Het panel deed een terugblik, stond stil bij wat er vandaag de dag leeft en keek voorruit naar jeugdbeleid, jeugdwerkbeleid en de centrale plaats die kinderen en jongeren daarin krijgen.

Uiteraard geen start-van-het-werkjaar-feest zonder een speech van onze directeur Eva Vereecke. Deze keer was het niet met een honderdtal jeugdwerkers op de koer van De Ambrassade te doen, maar wel gewoon thuis of op kantoor met een heerlijke aperobox (mét Ambrasmagazine in) en met op de achtergrond de beats van onze huis-DJ Juicy.

We kunnen terugblikken op een succesvolle eerste Online meet-up. Dankzij de technische ondersteuning van Mediaraven liep het in beeld brengen van ons evenement praktisch vlekkeloos. Dikke merci aan Mediaraven!
Hopelijk zien we jullie snel in real life terug, mét de nodige veiligheidsvoorschiften natuurlijk.