[anysurfer.logo]

Communiceer mee over sterk jeugdbeleid

Communiceer mee over sterk jeugdbeleid

Jeugdbeleid   |  3 DECEMBER 2018

Nu donderdag overhandigt de Vlaamse Jeugdraad aan onze ministers van morgen een heel lange brief. Een verlanglijst die 163 adviespunten van kinderen, jongeren en jeugdwerkers bevat. Ze noemen het de Sinterklaasverklaring. Het zijn strijdpunten voor een sterk jeugdbeleid, versterkend voor alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. (Inschrijven voor het evenement ‘de Sinterklaasverklaring’ kan nog tot morgen 12u.)

Graag willen we jou en je organisatie vragen om op 6 december mee te communiceren over de Sinterklaasverklaring. Even terug maakten we met de hashtag #Jeugdwerkwerkt samen kabaal zodat er niet bespaard maar geïnvesteerd zou worden in het jeugdwerk. #Jeugdwerkwerkt was een gezamenlijke actie die bij beleidsmakers niet in dovemans is gevallen. Omdat samen actie voeren werkt, vragen we jullie om nu donderdag via social media samen met ons de vraag voor sterk jeugdbeleid te verspreiden. We willen sámen de boodschap uitdragen naar ministers van morgen: Luister. Naar. Ons.

Hoe kan je samen met ons kabaal maken?

  • Zet op 6/12 een boodschap op facebook, twitter, instagram, je website met de hashtag #Sinterklaasverklaring. Spreek hierin vooral rechtstreeks onze huidige beleidsmakers en onze ministers van morgen aan.
  • Gebruik 1 van de beelden uit deze map. Omdat 163 beleidseisen wel wat veel is, maakte de Vlaamse Jeugdraad een verlanglijst van 6 eisen. Misschien wil je die alle 6 de wereld in sturen, misschien is er eentje dat jouw organisatie iets nauwer aan het hart ligt. Van elke eis is er een beeld.
  • Gebruik bovenstaand filmpje “Kinderen willen op 6 december niet enkel cadeautjes”. (via Facebook of Youtube)
  • Wil je meer tekst en uitleg geven? Copy paste uit het persbericht van de Vlaamse Jeugdraad.
  • Het volledige memorandum vind je hier. We lanceren onze lange verlanglijst pas op donderdag. Ga er dus discreet mee om.