[anysurfer.logo]

Sinterklaasverklaring

Sinterklaasverklaring

verkiezingen   |  6 DECEMBER 2018 | 09:00-17:30
Sinterklaasverklaring

De brief van de Vlaamse Jeugdraad ligt klaar. Niet aan de Sint, wel aan de beleidsmakers die na de verkiezingen van 26 mei sterk jeugdbeleid willen maken. Wat hebben kinderen, jongeren en jeugdwerk nodig om zich maximaal te ontplooien? De voorbije jaren spraken we met héél veel jonge mensen, schreven we scherpe adviezen, zetten we trajecten op rond belangrijke jongerenthema's. Al die kennis en goede beleidsideeën komen op donderdag 6 december samen op het evenement de Sinterklaasverklaring: onze verlanglijst voor sterk jeugdbeleid. 

Kom mee debatteren op 6 december, steek jouw belangrijkste wensen mee in de schoen en zorg zo mee dat deze verlanglijst (memorandum Vlaamse Jeugdraad) straks waarheid wordt.

Programma Sinterklaasverklaring

9u – 10u: Welkom in de Schelp van het Vlaams Parlement (Brussel)
10u - 12u15: De Sinterklaasverklaring voor meer jeugdwerk. Uit onze verlanglijst kiezen we 3 thema’s voor een debat:

1. iedereen heeft recht op jeugdwerk
2. lokaal jeugdbeleid & jeugdparticipatie
3. iedereen jeugdwerker
met o.a. Tine Soens (SP.a), Miranda Van Eetvelde (N-VA), Imade Annouri (Groen), Bart Verhaeghe (Verver), Lamia Cheba (Bazzz), Eveline Meylemans (Vlaamse Jeugdraad) – moderator: Xavier Taveirne (De Ochtend, Radio 1) 

12u30-13u: Intrede van de minister van Jeugd & lunch Kinderen, jongeren & jeugdwerkers steken hun grote verlanglijst in de schoen en lezen de belangrijkste punten van de Sinterklaasverklaring voor.

13u45: De Sinterklaasverklaring van kinderen, jongeren & jeugdwerk. Uit onze verlanglijst kiezen we 3 thema’s voor een debat:

1. onderwijs & werk
2. psychisch welzijn & diversiteit
3. een duurzame planeet
met o.a. Koen Daniels (N-VA), Elisabeth Meuleman (Groen) & Tinne Rombouts (CD&V) – moderator: Sara Van Boxstael (VRT)  

16u30 Receptie met lekkernijen

Praktisch

  • Inschrijven is gratis maar verplicht. Vul dit inschrijvingsformulier in.
  • Belangrijk: om binnen te komen in het Vlaams Parlement moet je door een toegangscontrole. Kom voldoende op tijd en breng je identiteitskaart mee.
Communiceer mee over de sinterklaasverklaring

De Sinterklaasverklaring is een moment waarop we graag zo veel mogelijk jongeren, jeugdwerkers en beleidsmakers verwelkomen. Het is ons moment om de verlanglijst te overhandigen, ons evenement om over een aantal thema’s binnen dat sterk jeugdbeleid in debat te gaan. Communiceer daarom mee over de Sinterklaasverklaring. Hoe?

  • Breng je vrienden, (mede)studenten, leerlingen, jeugdwerkers, collega-beleidsmakers mee. 
  • Deel het facebook-evenement & nodig je achterban uit
  • Neem bovenstaande informatie over de Sinterklaasverklaring op in jouw communicatie.
  • Download de beelden hiernaast met het logo van de Sinterklaasverklaring

De Sinterklaasverklaring voor scholen

We willen graag zo veel mogelijk jongeren op de Sinterklaasverklaring: om hen betrokken te maken op ons beleid, om hen te tonen dat hun stem telt, om beleidswerk in jongerenthema’s als psychisch welzijn en onderwijs concreet te maken. Schoolgroepen van de middelbare school, hogeschool of universiteit kunnen zich inschrijven via een groepsformulier. We hebben van elke individuele jongere wel een aantal persoonsgegevens nodig. Neem hiervoor contact op met onze stagiaire jolien.felis@ambrassade.be of via 02 551 13 92.

Meer informatie?

Contacteer Dries