[anysurfer.logo]

3e Europese Jeugdwerk Conventie

3e Europese Jeugdwerk Conventie

Jeugdwerk   |  8 DECEMBER 2020

Van 7 tot 10 december 2020 nemen we met een Vlaamse delegatie deel aan de 3e Europese Jeugdwerk Conventie. Kom er alles over te weten en volg de de digitale avonturen van onze Vlaamse delegatie.

De Europese jeugdwerk conventie?

De Europese Jeugdwerk Conventie (European Youth Work Convention of afgekort EYWC) is het platform om de laatste ontwikkelingen op gebied van jeugdwerkpraktijken en beleid samen te brengen in Europa. Van 7 tot 10 december 2020 wordt deze voor de 3e keer georganiseerd. Waar de eerste twee conventies plaatsvonden in België (2010 in Gent en 2015 in Brussel), steeds onder het voorzitterschap van België van de Europese Unie (EU) of de Raad van Europa (RvE), wordt deze 3e conventie georganiseerd door Duitsland die in 2020 zowel het voorzitterschap van de EU als dat van het Comité van Ministers van de Raad van Europa combineren. 

Onze Vlaamse delegatie

Vanuit het kleine Vlaanderen zullen we met een grote delegatie aanwezig zijn. We hadden heel graag een trip ondernomen naar “Bonn”, waar oorspronkelijk de conventie zou plaatsvinden, maar daar stak het coronavirus een stokje tussen onze wielen. We zullen nu dus vanuit Vlaanderen alles online opvolgen. De Vlaamse delegatie bestaat uit jeugdwerkers, beleidsmakers en onderzoekers. 

Benieuwd hoe de 3e Europese jeugdwerk-conventie verloopt? 

Onze collega Timmy Boutsen zorgt voor een uitgebreide blog waar je het reilen en zeilen van de Vlaamse delegatie op de 3e Youth Work Convention helemaal kan volgen! Je kan er ook de link naar de livestream vinden, want je kan delen van de conventie ook zelf meevolgen. Ook de agenda van de conventie en alle verdere info vind je op de blogpagina.