[anysurfer.logo]

Wat wil jij aan jongeren vragen via de Waddist-app?

Wat wil jij aan jongeren vragen via de Waddist-app?

Waddist

De Waddist-app is een app voor en met alle jongeren. Via de app kunnen jongeren van 12 tot en met 30 jaar elke dag delen wat ze denken, voelen en meemaken. Dat maakt Waddist dé tool om hun stem te horen in de kwesties over hun leefwereld.

Werk je voor een jeugdwerkorganisatie aan een nieuw project? Vertegenwoordig jij kinderen en jongeren in beleidsgesprekken? Doe jij onderzoek naar de leefwereld van kinderen en jongeren? Werk jij voor de media en ben je op zoek naar actuele cijfers? Dan kan de Waddist-app goed van pas komen!

Jongeren, organisaties die jongeren bereiken, onderzoekers... kunnen vragen insturen. Het Waddist-team speelt kort op de bal, selecteert en helpt bij de verwoording. De verrassende resultaten, uitspraken en cijfers van kleine bevragingen geven inzicht in wat jongeren denken. 

Raadpleeg de reeds gestelde vragen en resultaten via onze database. Wil je graag nog een nieuwe vraag stellen? Vul het formulier hieronder in!

Stuur je vraag in met dit formulier

Via dit formulier kan je je vraag of vragen insturen: 


Het formulier wordt wekelijks bekeken door het redactieteam van Waddist. Zij nemen dan met jou contact op en laten weten of de vraag zal verschijnen in de app, of die al dan niet licht gewijzigd wordt en wanneer ze zal gesteld worden.

Nadien koppelen ze binnen de 12 werkdagen terug om de resultaten te delen. Deze resultaten worden bezorgd via een excel-document waarbij je meer informatie krijgt over het profiel van de jongeren die de vraag hebben beantwoord (leeftijd, geslacht, opleiding, …).

Een goede vraag is:

  • Herkenbaar: speelt dit thema bij jongeren?
  • Inclusief: kan iedereen een antwoord aanduiden?
  • Leesbaar: is alles helder en vlot geschreven?
Bekijk ook zeker deze handleiding om meer te weten te komen hoe je vragen opstelt en hoe je de resultaten interpreteert. 

De Vlaamse Scholierenkoepel en Joetz vzw leggen in Ambras magazine uit hoe zij met de Waddist-app aan de slag gaan. Lees het artikel. 

Download de Waddist-app

Je kan de Waddist-app downloaden via Google Play Store en Apple Store. Waddist post regelmatige updates over resultaten op sociale media: