[anysurfer.logo]

Nieuw jongereninformatiemerk helpt jongeren met hun dilemma’s

Nieuw jongereninformatiemerk helpt jongeren met hun dilemma’s

Opgroeien betekent zo veel als 1000 dilemma’s verslaan. Kleur ik mijn haar blauw of toch maar niet? Is die mop racistisch of gewoon grappig? Is porno kijken illegaal? Het nieuwe informatiemerk WAT WAT wil jongeren van 11 tot 24 helpen in de zoektocht naar het antwoord. Er is niets mis met het antwoord zoeken bij een vriend of Google, maar bij WAT WAT weet je zeker: de informatie is op maat van jongeren, betrouwbaar, niet sturend en beter nog: WAT WAT heeft géén oordeel. Aan de wieg van WAT WAT staan minister van Jeugd Gatz, De Ambrassade en 70 jeugdinfopartners. Onze ambitie is een one-stop-shop maken van WAT WAT: 1 merk voor alle campagnes en vragen van jongeren.  

WAT WAT beantwoordt nu al meer dan 1000 vragen van jongeren, maar ambieert meer. De komende jaren krijgen actuele vraagstukken een plek en wil het merk met on point communicatie jongeren op de juiste manier bereiken. Vandaag doet WAT WAT dit door de handen in elkaar te slaan met marketingbureau Trendwolves. Samen ontwikkelden ze een facebook messenger dilemmaspel: om te spelen tegen een vriend of je favoriete influencer. 

8 jonge gasten lanceren mee WAT WAT. Chakir is 18, heeft 26.000 volgers op YouTube en maakte zijn middelbare school niet af. Hij is nu zelfstandig marketeer en influencer. Zijn dilemma: mijn ouders blij maken of mijn passie volgen. Stien EdLund is 17, goed voor 2,8 miljoen volgers op Musical.ly & andere socials. Zij vraagt zich af: moet ik mezelf zijn of doe ik anderen na? Chakir, Stien, Joppe, Kevser, Elfi, Elodie, Marco en Christina vuren de dilemma’s van hun jonge leven op hun volgers en andere kinderen & jongeren af. WAT WAT heeft niet de antwoorden, maar helpt kinderen & jongeren tussen 11 en 24 wel in hun zoektocht naar betrouwbare informatie. www.watwat.be of speel het facebook messenger spel tegen je vrienden of 1 van de 8 influencers. 

Opties voor de dames & heren van de pers 

 • 8 jonge influencers vertellen hun verhaal en hebben een dilemma voor jou. Ontdek hun verhaal, dilemma en geschreven quote in het persdossier. Videomateriaal kan op aanvraag. 
 • WAT WAT is een nieuw jongerenmerk, gelanceerd door De Ambrassade & 70 andere jeugdinfopartners. 10 dilemma’s achter het verhaal van WAT WAT vind je in het persdossier. 
 • Een glas drinken op WAT WAT of #metoo in de cultuursector? Onze minister van Jeugd Sven Gatz moest hier niet lang over nadenken. Quote de minister met ctrl C crtl V, of kom hem zelf naar de urgentie van WAT WAT vragen op 1/10 in de Beursschouwburg op de (pers)voorstelling. (meer info: persdossier!) 
 • WAT WAT op de socials: ontdek ons op instagram en facebook, of speel het WAT WAT messenger spel met je vrienden óf tegen 1 van de influencers. Wil je weten waarom er een lama is of waarom we de jeugd via hun messenger inbox willen bereiken? Bel Ellen De Boeck, woordvoerder WAT WAT – 0474 62 95 63
 • Andere persvragen: Sarah Latré – 0485 46 02 35  

Sarah          Latré
Sarah Latré
 • Pers & Communicatiemedewerker De Ambrassade/Vlaamse Jeugdraad