[anysurfer.logo]

Kracht van de Vrijwilliger #jeugdwerkwerkt

Kracht van de Vrijwilliger #jeugdwerkwerkt

Kracht van Vrijwilligers - #Jeugdwerkwerkt
Ter voorbereiding van het congres #Jeugdwerkwerkt verzamelden we goede voorbeelden en bronnen over de kracht van de vrijwilliger. Hier vind je de selectie die we overhielden.
Vrijwilligers VN Vlaamse Jeugdraad

Een (langer) engagement, welke jongere doet dat nu nog?

Op de redactie van Apache fronsten wenkbrauwen bij het artikel ‘De jeugd engageert zich niet meer, meneer’ in De Morgen van 5 oktober 2017. De Vlaamse jeugd zou zich niet meer langdurig inzetten. Bij Apache gingen ze alvast op zoek naar vier bijzondere tegenvoorbeelden, over jongvolwassenen die zich inzetten voor kunst, voor hun buurt, voor kinderen en jongeren in de hele wereld en voor interreligieuze dialoog.

Vrijwilligerswerk: wat mag en moet (niet)?

Wat valt binnen de definitie van vrijwilligerswerk? En wat zegt de wet nog? Op Vrijwilligerswerk.be vind je niet alleen superveel vacatures, maar ook een heldere uitleg over de do’s en don’ts.

Waarom doe je vrijwilligerswerk? 

Voor zijn congres Empowered by JES eind 2016 ging JES Stadslabo dieper in op de coaching van stedelijke vrijwilligers. Hoe groeien ze dankzij vrijwilligerswerk? Wat is voor hen de meerwaarde? Wat motiveert hen? In deze video’s vertellen JES-vrijwilligers uit Gent, Antwerpen en Brussel over hun ervaringen en hun leertraject.

Vrijwilligerswerk: de cijfers

Jonge vrijwilligers maken meer dan 20% uit van de totale groep vrijwilligers in ons land. Dat maakt hen de tweede grootste groep. Deze en andere cijfers kun je in detail bekijken in het onderzoeksrapport “Het vrijwilligerswerk in België”, van verschillende wetenschappers aan de universiteiten van Gent en Luik, met ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting.