[anysurfer.logo]

Online meet-up #TrotsopJeugdwerk

Online meet-up #TrotsopJeugdwerk

jeugdwerkondersteuning   |  25 SEPTEMBER 2020 | 15:30-17:15

Het was een zeer bijzondere jeugdwerkzomer. Eén waarop we gerust trots mogen zijn. Want meer dan 23.600 jeugdkampen en jeugdactiviteiten gingen door. Goed voor een bereik van meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren. En dat te midden van een pandemie!

Daarom nodigen we je graag uit om samen met ons te klinken op een geslaagde zomer en blikken we al even vooruit naar wat ongetwijfeld een straf nieuw werkjaar wordt. 
Het jeugdwerk heeft het voorbije voorjaar en deze zomer getoond wat een veerkrachtige, flexibele sector het is. En ook nu staan we niet stil. Beleidsnota's worden afgewerkt, organisaties vinden nieuwe manieren om ook tijdens deze uitdagende periode volop in te zetten op het bereiken van zoveel mogelijk kinderen en jongeren, enz. Kortom: we blijven niet bij de pakken zitten. Dat is straf, en mag dus wel even in de verf gezet worden. We blikken tijdens dit moment dus terug én vooruit. 

Omwille van corona komen we helaas niet live samen op Ambras Terras, zoals elk jaar. We kozen om de start van het werkjaar toch niet zomaar te laten passeren en brengen het jeugdwerk dus online samen. Wel nog steeds met een spetterend programma en spannende gasten. Daarover later meer.

De meet-up is gratis, maar je moet je wel inschrijven. Dat kan rechts bovenaan deze pagina (klik op de rode knop).

Programma

 • 15u30: start Online meet-up #TrotsopJeugdwerk
 • 15u45: welkomstwoord 
 • 15u50: terugblik op de voorbije maanden, en dan vooral op de jeugdwerkzomer
 • 16u20: Q&A met minister van Jeugd Benjamin Dalle, Alexandra Smarandescu (voorzitter Vlaamse Jeugdraad) en Katrien Vissers (coördinator Tumult vzw).
 • 17u05: Start-van-het-werkjaar-speech door Eva Vereecke (directeur van De Ambrassade)
 • 17u15: Samen klinken op een straffe zomer en een zot najaar (inclusief live-stream DJ-set!)

Online (samen met je collega's)

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kozen we ervoor om deze vorming aan te passen en volledig online te laten doorgaan. Deelnemers ontvangen op voorhand een mail hoe ze kunnen inloggen via het Zoom-platform.

MAAR: online klinken op een prachtige jeugdwerkzomer en een straf werkjaar is natuurlijk niet zo fijn op je eentje achter je laptop of computer. Daarom roepen we op om de Online meet-up samen met je collega's te volgen.
Hoe? Zet je corona-proof in een grote vergaderzaal, buiten op jullie terras of koer, stream de meet-up op groot scherm, ... Laat je maar gaan, zolang het lukt om de social-disctancing te garanderen. 

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner