[anysurfer.logo]

Inspiratiemoment Waddist: inspirerende apps voor jongeren

Inspiratiemoment Waddist: inspirerende apps voor jongeren feb

jeugdinfo   |  27 FEBRUARI 2023 | 13:00-17:00

Inspirerende apps voor jongeren

Waddist bestaat 2 jaar en dat willen we vieren met een inspirerende namiddag waar we organisaties en hun jongerenapps in de kijker willen zetten. Hoe werk je samen met jongeren aan een app? Hoe zorg je ervoor dat jongeren je app of game blijven gebruiken? Welke ‘learned lessons’ en inzichten kunnen we met elkaar delen? Tijdens deze namiddag is er ruimte om van elkaar te leren en te netwerken.

Sprekers

Waddist (Ariadne Driezen, onderzoeks- en participatiemedewerker, De Ambrassade & Artevelde Hogeschool)

Waddist is een jongerenapp waarvoor De Ambrassade en Arteveldehogeschool de handen ineensloegen. Het is een onderzoeks- en participatie tool waar jongeren van 12 t.e.m. 30 jaar dagelijks hun mening delen over verscheidene thema’s zoals school, liefde, mentaal welzijn, etc. We zetten met de app de stem van jongeren centraal. Waddist wil graag na feedbackrondes met jongeren en focusgesprekken delen wat we geleerd hebben over het belang van ‘community building’ in de app, waarom gamification belangrijk is en hoe we de app inclusiever proberen maken.

Connect your City App (Eric Kota, manager of Connect Your City, RnD projects manager and psychologist, IASIS) (ENG)

Connect your City Mobile App is a digital application that combines youth empowerment and fun to motivate young people to engage in a variety of volunteering and educational topics and explore different aspects of themselves. Players complete recreational, educational, and volunteer activities and upon completion earn points that are redeemable for gifts and privileges from the NGO.

LifeCity & LifeTree apps (Joke De Wilde, HOGENT)

De LifeCity app is een digitale tool om het gesprek met kinderen rond emoties, talenten, dromen, hulpbronnen en belangrijke gebeurtenissen te faciliteren. De app zet ook sterk in op de hulpcontinuïteit. Ondertussen zijn we volop bezig met de ontwikkeling van de LifeTree app. Deze app voor jongeren 12+ bouwt verder op de principes van de LifeCity app en wordt opnieuw in cocreatie met jongeren ontwikkeld. We geven inzicht in het onderzoeksproces en de opportuniteiten die deze apps bieden voor de uitdagingen waar de hulpverlening mee geconfronteerd wordt.

B-adult (Anna Raymaekers, doctoraatsonderzoeker, LUCAS KULeuven, Licquid & Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen)

Binnen het doctoraatsonderzoek ‘B-Adult’ wordt een nieuw blended care programma ontwikkeld om jongeren uit de jeugdzorg te ondersteunen in de stap naar volwassenheid. Via een app zullen jongeren hun eigen toekomstplan kunnen opbouwen, connecteren met steunfiguren die belangrijk zijn in hun leven en tips kunnen uitwisselen met andere jongeren. In deze sessie neemt de doctoraatsonderzoeker Anna jullie mee in het verhaal hoe het programma aan de hand van een participatief onderzoek (diepte-interviews, workshops, focusgesprekken, etc.) ontwikkeld is en hoe in een volgende onderzoeksfase binnen de jeugdzorg met deze inzichten aan de slag gegaan kan worden.

Programma

13u: Welkom 

13u30 - 14u10: Waddist-app (in ENG)

14u10 - 14u50: Connect your City App (in ENG)

14u50 - 15u10: Pauze

15u10 - 15u50: B-Adult 

15u50 - 16u30: LifeCity & LifeTree app

16u30 - 17u: Uitwisseling & netwerkmoment

Voor wie?

Voor iedereen die een app of digitale tool wil ontwikkelen voor én met jongeren.

Ariadne           Driezen
Ariadne Driezen
 • Jeugdonderzoeksmedewerker
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

€ 20 (sociaal tarief) – € 35 (standaardtarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 27 FEBRUARI 2023 | 13:00-17:00

Gerelateerd nieuws