Artificiële intelligentie-toepassingen worden steeds belangrijker, ook in de nonprofit, zoals de jeugd-, socioculturele en cultureel-erfgoedsectoren. Een tekstje schrijven? Dat kan al met AI. Brainstormen met jezelf? Voor je het weet heb je snel wat ideeën verzameld dankzij ChatGPT. Ook voor de creatie van een beeld of illustratie kan je AI gebruiken.
Voor communicatiemedewerkers lijken er gouden tijden aangebroken: ons werk wordt er beduidend makkelijker op, gesteld dat je digitale vaardigheden op punt staan. Kan je juist prompten? En ken je de recentste, meest performante platformen?
Tegelijk is er ook veel onzekerheid (en zelfs angst) over generatieve AI. Wat kan en mag? En hoe zit het met de ethische kant van de technologiemedaille? Is het allemaal wel zo fantastisch en moeiteloos zoals de grote techbedrijven ons willen doen geloven? Veel vragen dus.
Om daar een antwoord op te geven organiseren De Ambrassade, Socius en FARO de eerste editie van Het Communicatienetwerk. Een kleinschalig leer-, uitwissel- en netwerkmoment waarop communicatiewerkers uit de jeugd-, socioculturele en cultureel-erfgoedsectoren de krachten bundelen. Deze editie spitst zich toe op Artificiële intelligentie. Kleinschalig, want slechts voor zestig deelnemers én met een belangrijke toegangsvoorwaarde.
Het Communicatienetwerk is de opvolger van De Communicatiekliniek (2017-2023). Anders dan dat communicatieleer- en netwerk, focussen we nu op de uitwisseling van eigen ervaringen en inzichten. Met een aanzet door een aantal experts, die u uitdagen om verder na te denken en te experimenteren.
De dag bestaat uit:
Op woensdag 6 november in de KBR (Koninklijke Bibliotheek) in Brussel, vlak naast het Centraal Station. Van 9u30 tot 17u.
Ben je communicatiemedewerker of -verantwoordelijke van een organisatie uit de cultureel-erfgoed-, jeugd- of socioculturele sector? En ben je niet alleen leergierig maar ook bereid om de handen uit de mouwen te steken en actief je ervaringen met collega’s te delen? Dan is Het Communicatienetwerk iets voor jou.