[anysurfer.logo]

Dig It Up

Dig It Up feb

jeugdwerkondersteuning   |  20 FEBRUARI 2020 | 10:00-17:00

Digitalisering moet in het DNA van jeugdwerk. Want jongeren maken volop gebruik van de mogelijkheden die de digitale wereld ons biedt. Het jeugdwerk volgt dat tempo nog niet altijd.
De Ambrassade wil het digitaal jeugdwerk dus graag mee op gang trekken. We schreven zelf al een artikel over hoe je hieraan begint.

Ben je het hiermee mee eens en wil je graag inspiratie opdoen over hoe je als jeugdwerk op de digitale kar springt? Dan is Dig It Up het ideale evenement voor jou. Schrijf je in via de website van cultuurconnect. Wees snel, het raakt snel volzet!

Ook op de vijfde editie van Op Dig It Up zijn jeugdwerkers gegeerde gasten. Samen met Cultuurconnect en andere partners organiseren we dit inspiratiefestival, vol ontmoetingen met interessante mensen & technologieën. We verkennen samen met collega’s uit tal van sectoren de horizonten van digitale en online tools voor kunst- en cultuurbeleving en dus evengoed voor jeugdwerk. Kortom, je vindt er als jeugdwerker zeker je ding. 


 • We hebben Juha uitgenodigd van de organisatie Verke, het expertisecentrum van Finland rond digitaal jeugdwerk. Met steun van het Finse Ministerie van Onderwijs en Cultuur zet Verke, het nationaal expertisecentrum voor digitaal jeugdwerk, sinds 2011 een werking op rond welzijn, inclusie en gelijkheid van jongeren door middel van digitale media en technologie. Juha Kiviniemi legt uit op welke manier ze de Finse jeugdwerkorganisaties ondersteunen bij hun strategische ontwikkeling van digitaal jeugdwerk, welke aanbevelingen ze formuleren, hoe ze nieuwe innovaties creëren en waarom ze inzetten op digitale opleidingen voor jeugdwerkers. Daar kunnen we zeker veel van leren! 
 • Er is ook een inspiratiesessie over digitale tools voor jongeren. Door Ismet Blakaj (JES), Sara Logghe (Cultuurconnect) en Liesbeth De Clerq (publiq). Het stadslabo JES ontwikkelde tal van digitale tools voor kinderen en jongeren om tegemoet te komen aan hun vragen en noden. Ismet Blakaj van JES deelt enkele tools met ons en legt uit hoe ze kunnen gebruikt worden in de eigen context. 
Laat je ook inspireren door de rest van het programma! 

Doelgroep

 • communicatiemedewerkers, vormingsmedewerkers, startende en ervaren beroepskrachten van één van de erkende jeugdwerkorganisaties
 • jeugdinformatiepartners  WAT WAT

Inge          Geerardyn
Inge Geerardyn
 • Coördinator Vlaamse Jeugdraad
schrijf hier in
 • Zuiderpershuis, Waalsekaai, Antwerpen, België

€ 65

 • 20 FEBRUARI 2020 | 10:00-17:00