[anysurfer.logo]

Collegagroep Vorming

Collegagroep Vorming feb

jeugdwerkondersteuning   |  29 FEBRUARI 2024 | 12:30-16:30

De Collegagroep Vorming is de plek om onder vormingscollega’s kennis en expertise op te bouwen en te leren van elkaar.
De collegagroep trekt naar inspirerende plekken. De locatie voor deze collegagroep zal nog meegedeeld worden.
We buigen ons over verschillende vragenstukken. Met de opgebouwde expertise of de vragen die overblijven, gaan we verder aan de slag. Als we er zelf niet uit geraken, nodigen we een externe workshopgever uit. 

Programma 29/02

12u15 vegetarische broodjeslunch

13u welkom en kennismaking 

13u15 Een goede voorbereiding is het halve werk! Om een vormingsmoment vlot te laten verlopen is het aan te raden om met eend raaiboek te werken. Zo’n draaiboek kan alle vormen en maten hebben. Het kan ook anders zijn naar gelang de lengte van je vormingsmoment. We organiseren een heuse carrousel vol met inspiratie over draaiboeken van vormingsdagen, vormingsweekends en cursussen. Breng jouw draaiboek(en) afgeprint mee.

14u30 Open space rond voorbereiden van een vormingsmoment. Aan de hand van de open space methodiek verzamelen we leervragen en uitdagingen rond het voorbereiden van een vormingsmoment. Via een kort democratisch proces worden er enkele vragen uitgekozen om in kleine groepen te beantwoorden. 

15u15 pauze

15u30 Tijd om naar de markt te gaan! Niet om groeten en fruit in te slaan, wel om elkaars organisatie beter te leren kennen. Waar ligt de sterkte van elke jeugdwerkorganisatie die naar de collegagroep komt? En op welke manier zou je elkaar kunnen inschakelen om vlak van vorming? Je kan meer van elkaars diensten gebruik maken dan je denkt. We nodigen ook enkele externe vormingsorganisaties uit om hun aanbod aan jullie bekend te maken. 

 16u30 einde collegagroep  

Doelgroep

 • Vormingsmedewerkers in het jeugdwerk 

Lisa           Franken
Lisa Franken
 • Jeugdwerkondersteuner
 • JEUGDCENTRUM BAZZZ, STATIESTRAAT 175, 2600 ANTWERPEN

€ 20 (sociaal tarief) – € 35 (standaardtarief) - € 50 (solidariteitstarief/betaling via bestelbon) / per dag

 

Klik hier voor meer info over ons prijzenbeleid

 • 29 FEBRUARI 2024 | 12:30-16:30