[anysurfer.logo]

Collegagroep communicatie

Collegagroep communicatie jun

communicatie   |  16 JUNI 2022 | 10:00-16:00

De voorbije jaren had de collegagroep communicatie een vaste vorm. In de voormiddag werd er een workshop of vorming gegeven door een externe rond een bepaald communicatiethema. In de namiddag wisselden we samen met de deelnemers uit rond dit onderwerp, of stelden enkele deelnemers een case voor. Na wat getrek en geduw aan de collegagroep voelden we dat het tijd was om het anders aan te pakken. Workshops volgen over allerhande communicatie-thema's kan je tegenwoordig op 100 verschillende plekken. Daarom besloten we om niet meer te focussen op workshops van externen, maar vooral op wat de collegagroep net sterk maakt: het uitwisselen met andere communicatieverantwoordelijken uit het jeugdwerk.

Niet elke communicatiemedewerker in het jeugdwerk heeft de luxe om collega's te hebben die ook met communicatie bezig zijn. Daarom is het net van belang dat er een plek is waar je wel vragen kan stellen, cases kan voorstellen, problemen kan oplossen met andere communicatieverantwoordelijken die de jeugdwerkcontext volledig begrijpen.

We sluiten het werkjaar af met een volledige dag.

Programma

10u-10u30: Kennismaken

10u30-12u30: TED talks De Ambrassade
We hebben in huis heel wat expertise met jongerenmerken WAT WAT en Waddist, maar ook met De Ambrassade zelf. Verschillende collega's van De Ambrassade vertellen je in korte, inspirerende talks meer over Google Analytics dashboard, strategisch communicatieplan, leerlessen CRM systeem, Instagram Reels,...

12u30-14u: Lunch

14u-16u: Free podium: in de namiddag is het aan jullie! 

Nu we elkaar wat beter kennen, zijn er hopelijk wat drempels weggewerkt om zelf iets te presenteren. Elke deelnemer brengt zelf iets voor de groep. Je krijgt max 15minuten spreektijd. Je kan deze tijd gebruiken om:

 • Je expertise te delen: hoe klein of groot het ook is. Sinds je aan de slag bent, heb je ongetwijfeld al wat bijgeleerd. Je deelt je ervaringen met de groep. Dat kan een succesverhaal zijn, maar we luisteren ook graag naar leerlessen. Uit fouten leer je immers zo veel meer. 
 • Raad te vragen: je hebt een vraag voor de groep. Je legt je probleem/uitdaging kort voor en maakt van de tijd gebruik om collega’s advies te vragen.
 • Inspiratie te delen: je las een interessant boek, luisterde een podcast, gebruikte een tool, ging naar een vorming en deelt de inspiratie graag met de groep.

Dorien          Verhavert
Dorien Verhavert
 • Communicatiemedewerker
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

30 (sociaal tarief) - € 50 (standaardtarief) - € 75 (solidariteitstarief)

 • 16 JUNI 2022 | 10:00-16:00

Gerelateerd nieuws