[anysurfer.logo]

Collegagroep communicatie

Collegagroep communicatie jan

communicatie   |  20 JANUARI 2022 | 12:30-16:30

De voorbije jaren had de collegagroep communicatie een vaste vorm. In de voormiddag werd er een workshop of vorming gegeven door een externe rond een bepaald communicatiethema. In de namiddag wisselden we samen met de deelnemers uit rond dit onderwerp, of stelden enkele deelnemers een case voor. Na wat getrek en geduw aan de collegagroep voelden we dat het tijd was om het anders aan te pakken. Workshops volgen over allerhande communicatie-thema's kan je tegenwoordig op 100 verschillende plekken. Daarom besloten we om niet meer te focussen op workshops van externen, maar vooral op wat de collegagroep net sterk maakt: het uitwisselen met andere communicatieverantwoordelijken uit het jeugdwerk.

Niet elke communicatiemedewerker in het jeugdwerk heeft de luxe om collega's te hebben die ook met communicatie bezig zijn. Daarom is het net van belang dat er een plek is waar je wel vragen kan stellen, cases kan voorstellen, problemen kan oplossen met andere communicatieverantwoordelijken die de jeugdwerkcontext volledig begrijpen.

We waren van plan om al met deze nieuwe vorm aan de slag te gaan begin 2021, maar corona stak daar een stokje voor. Omdat het ons belangrijk leek om deze nieuwe vorm van start te laten gaan in 'het echt' en niet in een online meeting, besloten we om de eerste editie pas in het najaar van 2021 in te plannen.

Er zijn doorheen het werkjaar 2021-2022 4 collegagroepen communicatie ingepland. De eerste drie edities vinden telkens plaats in de namiddag, de laatste collegagroep neemt een hele dag in beslag. Je hoeft niet voor alle 4 momenten in te schrijven. Je kiest welke momenten je het beste uitkomen, of ja kan afwachten welke thema's op het programma staan en op basis daarvan al dan niet inschrijven. Weet je nu al dat je er sowieso wil bijzijn, ook al zijn de programma's nog niet bekend? Dan kan je ook meteen inschrijven.

 • Collegagroep communicatie 28 oktober - halve dag
 • Collegagroep communicatie 26 april - halve dag
 • Collegagroep communicatie 9 juni - hele dag
Hoe gaat de vernieuwde collegagroep er uit zien? Dat kom je later te weten. ;) Stay tuned! 

Lisa          De Deken
Lisa De Deken
 • Communicatiemedewerker
schrijf hier in
 • nog te bepalen

20 (sociaal tarief) - € 30 (standaardtarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 20 JANUARI 2022 | 12:30-16:30

Gerelateerd nieuws

Beelden