[anysurfer.logo]

Collegagroep API namiddag: keuzesessies vorming

Collegagroep API namiddag: keuzesessies vorming

jeugdwerkondersteuning   |  7 JUNI 2024 | 13:30-16:30

Wil je meer bijleren over een API gerelateerd thema? Ga voor een keuzesessie die inspeelt op jouw nood. We geven je de kans om jouw kennis als API te verbreden en verdiepen over API-gerelateerde thema's. Neem dat wat je leerde ook mee en denk na hoe je de inhoud verder verspreidt en verankert in jouw organisatie.

- Verdiepende sessie over Pesten: We zoomen in op de verschillende aanpakken bij pesten. Hoe je bij een pestsituatie met de groep werkt, ouders betrekt, ... We bekijken de handelingswijzer die op maat gemaakt is en verdiepen ons verder in de confronterende en niet-confronterende aanpak. 

- Omstaanderstraining Seksueel Grensoverschrijdend gedrag: Sensoa ontwikkelde een omstaanderstraining voor wat je kan doen als 'bystander' bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Kom meer te weten over de 5A's, maar ook over enkele cijfers en leer hoe je hier als train de trainer verder mee aan de slag kan.

- Moeilijke thuissituatie: Kimiwa is een project dat werd gemaakt met het Vlaams expertisecentrum kindermishandeling en het jeugdwerk. Het is de kindreflex op maat van het jeugdwerk. Anna Deffossez, ervaringsdeskundige komt meer uitleg geven over Kimiwa, maar geeft ook enkele handige inzichten mee van hoe de samenwerking met de Vertrouwenscentra Kindermishandeling kunnen lopen. 

Indien je graag één van deze sessies volgt, schrijf je dan zeker in via de rode knop rechtsbovenaan!

Wil je graag uitwisselen met anderen en je voorbereiden op een zomer als API? Schrijf je dan zeker in voor de collegagroep in de voormiddag.

Aagje          Rottiers
Aagje Rottiers
 • Beleidsmedewerker Mentaal Welzijn en Integriteit
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

€ 20 (sociaal tarief) - € 35 (basistarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 7 JUNI 2024 | 13:30-16:30