[anysurfer.logo]

Collegagroep API voormiddag

Collegagroep API voormiddag juni

jeugdwerkondersteuning   |  7 JUNI 2024 | 09:30-12:30

Deze collegagroep staat in het teken van 'je klaarstomen voor de zomer als API'. In de zomer wordt er keihard aan jeugdwerk gedaan, straf jeugdwerk. En soms gebeurt het dat er toch over grenzen wordt gegaan en dat het niet oké aanvoelt. Of soms komen er toch bezorgdheden binnen over een kind of jongere. Deze klanken vinden dan via-via of rechtstreeks de weg naar de API. Het zijn 1e lijnsjeugdwerkers, of vrijwilligers die die 1e lijnsjeugdwerkers ondersteunen of het zijn ouders of kinderen en jongeren zelf die bellen of mailen of jou aanspreken.

Deze voormiddag staat in het teken van uitwisselen rond verschillende thema's die bij deze uitdagingen naar boven komen. We zoomen in via 'werktafels' op de volgende zaken: hoe coach ik iemand telefonisch om moeilijke gesprekken te doen, opfrissing rond doorverwijzing, hoe neem ik collega's in dit verhaal mee, wat en hoe noteer je een casus in jouw registratie, ... 

Als API (AanspreekPunt Integriteit) sta je in voor het integriteitsbeleid van jouw organisatie. Je werkt rond kwaliteit om zo van jouw organisatie een veilige plek voor kinderen en jongeren te maken. Je werkt rond preventie van pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie en discriminatie. Je staat in voor een effectief reactiebeleid op maat van jouw organisatie. 

Met de Collegagroep API zetten we in op vorming en uitwisseling. We leren van elkaar en scholen ons bij. Als houvast hanteren we de preventiedriehoek. Verder laten we ons inspireren door goede praktijkvoorbeelden en wisselen we ervaringen uit. De Collegagroep API is de geschikte plaats om met collega’s door te praten over specifieke casussen. 

We organiseren dit werkjaar 3 keer een collegagroep API, dit is de laatste. Indien je graag aanwezig bent, gelieve je in te schrijven via de rode knop. 

Indien je nog met een concrete nood zit om jou in te verdiepen, aarzel niet om te mailen naar: aagje.rottiers@ambrassade.be

In de namiddag heb je nog de optie om jou te verdiepen in enkele thema's via gerichte vorming. We zoomen in op pesten, moeilijke thuissituatie en de omstaanderstraining bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Lees hier meer en schrijf je zeker in als je ook in de namiddag graag aansluit!

Doelgroep

De Collegagroep API is enkel bedoeld voor personen die momenteel actief zijn als API van een jeugdwerkorganisatie of op korte termijn deze functie zullen opnemen. 

Waarom kiezen we ervoor om vegetarische lunches aan te bieden? 

De Ambrassade gelooft in een duurzame, gelijkwaardige en participatieve samenleving. We streven mee naar een duurzamere wereld en kiezen daarom om enkel vegetarische en/of veganistische gerechten aan te bieden tijdens onze evenementen, vormingsdagen en lunches. Kom meer te weten over onze missie, visie en waarden op onze website.

Aagje          Rottiers
Aagje Rottiers
 • Beleidsmedewerker Mentaal Welzijn en Integriteit
 • De Ambrassade, Léopoldstraat, Brussel, België

€ 20 (sociaal tarief) - € 35 (basistarief) - € 50 (solidariteitstarief)

 • 7 JUNI 2024 | 09:30-12:30