[anysurfer.logo]

Zet de Week tegen Pesten mee in de kijker

Zet de Week tegen Pesten mee in de kijker

Jeugdinformatie   |  3 FEBRUARI 2020
“Ik deed mee omdat de hele klas het deed en ik wou er ook wel bijhoren"

“Ik deed mee omdat de hele klas het deed en ik wou er ook wel bijhoren”, “Ik denk dat ik gepest heb omdat ik daarvoor zelf gepest werd. Ik voelde me slecht en heb dat uitgewerkt op haar”, “Ik had zelfs niet door dat ik die pestte. Toen ik het besefte ben ik gestopt.”

Om pesten te kunnen stoppen, moet je ook weten waarom pesters pesten. Daarom richt WAT WAT zich tijdens de komende Week tegen Pesten op pesters zelf. De week tegen pesten gaat door van 14 tot 21 februari. Pesters kunnen hun pestconfession gratis en anoniem achterlaten op het nummer 0800 132 86. We delen die confessions op ons Instagramkanaal. Daarnaast delen we anti-pesttips van ex-pesters. We laten weten wat hen heeft doen stoppen. Met een knipoog naar de Stip it-campagne van Ketnet delen we ook 4 stappen om te stoppen met pesten.  

Wat kan jij doen?

Laat zien dat ook jouw organisatie gaat voor een pestvrije omgeving. 

 • Bestel de campagneposters van Ketnet of WAT WAT tegen pesten en hang ze op op een plek waar jongeren komen. Voor 3 posters betaal je 1 euro verzendkosten.
 • WAT WAT tegen pesten mee verspreiden? Check! Hier vind je kant-en-klare content om te delen:
  • Tekst: Vandaag start de Vlaamse Week tegen Pesten. WAT WAT richt de pijlen mee tegen pesten en opent een gratis en anonieme telefoonlijn waar pesters hun verhaal kwijt kunnen. Ontdek die verhalen via @watwat_jijweet op Instagram en kom te weten waarom pesters eigenlijk pesten. Want stoppen met pesten of reageren op pesten lukt beter als je begrijpt waarom. #jijweet #tegenpesten #weektegenpesten
  • Beeld: kies uit beeld 1, 2 of 3 of deel ze lekker allemaal 
 • Volg het Instagramkanaal van WAT WAT in de Week tegen Pesten en bekijk de pest confessions en anti-pesttips. Share, like, repost en spread the word! Deel de filmpjes op jouw social mediakanalen met de hashtag #tegenpesten.
 • Check en deel de 4 stappen om te stoppen met pesten en andere FAQ’s voor jongeren op www.watwat.be/pesten.

Contact

 Like what you see? Wil je ook graag een campagne opzetten met WAT WAT? Contacteer Emma:

Emma          Daeleman
Emma Daeleman
 • Campagnemanager WAT WAT