[anysurfer.logo]

Wij zoeken getuigenissen van ouders voor nieuwe campagne

Wij zoeken getuigenissen van ouders voor nieuwe campagne

Jeugdwerk   |  10 MAART 2023

Net voor de zomer lanceren wij de campagne ‘Zo ne goeie hebben wij nog niet gehad’ (werktitel) waarbij we meer maatschappelijke waardering willen voor vrijwilligers in het jeugdwerk. Concreet richten we onze pijlers op ouders/opvoedingsverantwoordelijken waarvan hun kinderen deelnemen aan een jeugdactiviteit (kamp, speelplein, dagactiviteit,…) in de zomer.

Voor de aanmaak van een campagnevideo zijn we op zoek naar getuigenissen van ouders/opvoedingsverantwoordelijken die hun dankbaarheid willen uiten aan vrijwilligers in het jeugdwerk. 

Enkele voorbeelden:

  • ‘Sinds Thomas naar speelpleinen gaat legt hij makkelijker sociaal contact met andere kindjes.’
  • 'Ik wil graag de leiders van de Akabe bedanken om elke keer met creatieve spelletjes onze zoon zo enthousiast te maken'

Wat verwachten wij van jou als jeugdorganisatie?

Het jeugdwerk is divers. We omarmen die diversiteit en willen dat ook graag tonen aan mensen uit het jeugdwerk. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk getuigenissen van ouders/opvoedingsverantwoordelijken verzamelen. We willen jullie vragen om onze oproep te verspreiden en hen door te verwijzen naar onze Google form. Dus:

Materiaal

Tekst

Welke vrijwilliger wil jij bedanken en waarom?

Gaat jouw kind naar de jeugdbeweging, speelplein, op kamp of doet hij/zij/die mee aan andere activiteiten met jeugdwerkers? Wil jij graag eens expliciet dank je wel zeggen voor hun vrijwillige inzet? Merk je aan je kind wat voor positieve invloed die heeft? Voor een nieuwe campagne van De Ambrassade, bureau voor jonge zaken, zijn wij op zoek naar korte getuigenissen van ouders/opvoedingsverantwoordelijken die de vrijwilligers in de kijker zet. Waarvoor wil jij die vrijwilliger in het jeugdwerk bedanken en waarom?

Laat van je horen en wie weet wordt jouw stem gekozen in de nieuwe campagnevideo die deze zomer nationaal getoond wordt.

Beeld 

Download hiernaast bij afbeeldingen. Gebruik gerust je eigen foto's!

Google Form

Leidt alle ouders/opvoedingsverantwoordelijken massaal naar deze link. Of kort: bit.ly/dankjewel-vrijwilliger

Over de campagne

Vrijwilliger zijn in deze tijden brengt wat uitdagingen met zich mee en is veranderd in de tijd. Er is veel keuze aan vrijwillig engagement waardoor jongeren vaker 'shoppen' uit het aanbod. Jeugdwerkorganisaties vinden ook steeds moeilijker vrijwilligers. Daardoor kan een vakantie/jeugdaanbod soms niet doorgaan. Als ze hen al vinden zijn ze moeilijk te motiveren om een langdurig engagement aan te gaan.

De druk op vrijwilligers is groot: ouders/opvoedingsverantwoordelijken worden steeds mondiger en veeleisender, de administratieve rompslomp wordt er niet beter op. Erkenning en appreciatie voor vrijwilligers in het jeugdwerk mag groter, vinden wij. Tijdens (zeker aan het begin) de zomer is er vaak negatieve beeldvorming over jeugdwerk, terwijl er 1 miljoen kinderen en jongeren een fijne zomer gehad hebben. Dit komt vaak niet aan bod.

Daarom organiseren wij een campagne waarbij we meer waardering willen voor vrijwilligers in het jeugdwerk, gericht aan ouders/opvoedingsverantwoordelijken. Voor de campagne werken we samen met communicatiebureau Kwin.

Vragen?

Stel ze aan Dorien: