[anysurfer.logo]

Wat met voorkampen en voorbereidingen die plaatsvinden voor 1 juli?

Wat met voorkampen en voorbereidingen die plaatsvinden voor 1 juli?

Jeugdwerk   |  29 JUNI 2020

Dit weekend (27/6 en 28/6) en vandaag 29/6 bereikten ons en het kabinet van minister Dalle een aantal vragen van groepen die normaal op dit moment met een kleine groep leiding/vrijwilligers kampen opbouwen en die in bepaalde steden/gemeenten werden teruggestuurd door de burgemeester. Reden om deze groepen terug te sturen: kampen kunnen pas aanvangen vanaf 1 juli. We kregen deze signalen voornamelijk vanuit de provincie Luxemburg.

We zijn dankbaar dat minister Dalle deze problematiek en het belang van voorbereidingen niet onderschat en dus blij te horen dat hij dit weekend al actie ondernam.   

Hoe zit het nu?

Op maandag 29/06 kregen we via het kabinet positief bericht dat de gouverneur van Luxemburg de burgemeesters vraagt voorkampen mogelijk te maken onder de volgende voorwaarden en in overeenstemming met het juni-plan van het jeugdwerk: 

  • Groepen gelijk aan of kleiner dan 20 personen
  • Dit kan enkel doorgaan indien social distancing door alle deelnemers wordt gerespecteerd ongeacht de bubbels die kunnen plaatsvinden vanaf 1 juli van 50 personen. Het niet respecteren van deze maatregel brengt de bubbels die worden gevormd vanaf 1 juli anders in gevaar.  

Deze maatregelen komen voort uit artikel 5, 2° al.3 van het ministerieel besluit van 5 juni 2020 waarin wordt gesteld dat georganiseerde activiteiten die geen fysieke contacten impliceren, in georganiseerd verband, in het bijzonder door een club of een vereniging, met een groep van maximum 20 personen tot en met 30 juni 2020 met aanwezigheid van een begeleider mogelijk zijn.

Nog vragen over de concrete uitwerking van je voorbereidingen?

  • Neem zeker op voorhand even contact met je lokale stad of gemeente.
  • Breng bij problemen zeker je nationale Koepel op de hoogte. Als je geen nationale koepel hebt, kan je dit laten weten via corona@ambrassade.be.
  • Ook in het juniplan kan je meer info terugvinden.  

We hopen alvast dat iedereen op deze manier de zomer goed kan opstarten.