[anysurfer.logo]

Schrijf je in voor de webinar rond het Verenigingsloket

Schrijf je in voor de webinar rond het Verenigingsloket

Jeugdwerk   |  14 SEPTEMBER 2021

De Vlaamse overheid werkt aan een digitaal Verenigingsloket om de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen te verbeteren. Het V-loket wordt een online toegangspoort voor alle aanvragen, meldingsplichten, attesten, enz. Bovendien krijgt het loket een beveiligde databank waarin gegevens over verenigingen bewaard kunnen worden zodat je dezelfde informatie niet steeds opnieuw hoeft in te geven wanneer je met verschillende overheden in contact komt. Zo wordt overheidsadministratie voor elke vereniging straks een kwestie van enkele eenvoudige klikken.

Omdat het Verenigingsloket niet succesvol tot stand kan komen zonder de verenigingen zelf, organiseert het projectteam op 28 oktober 2021 een online webinar voor verenigingen. Het projectteam geeft meer uitleg bij de ambities en functionaliteiten van het digitaal loket en gaat dieper in op hoe het verenigingsleven betrokken zal worden.

Verenigingen die concrete idee├źn hebben voor dit Verenigingsloket of feedback willen leveren op de verschillende bouwstappen kunnen zich binnenkort aanmelden op het communityplatform. Dit platform wordt in oktober gelanceerd en biedt de mogelijkheid om het project van nabij te blijven volgen.


Wat is de rol van De Ambrassade in dit proces?

De Ambrassade maakt deel uit van de partnerraad in dit traject. Dat houdt in dat we samen met andere vertegenwoordigers uit verschillende sectoren (cultuur, sport, onderwijs, steden en gemeenten etc) input geven voor het verenigingsloket, de vertaling maken naar jullie en jullie noden, jullie mee betrekken op het traject, knopen mee doorhakken wanneer nodig. Heb je vragen rond dit traject kan je terecht bij an.vanlancker@ambrassade.be