[anysurfer.logo]

Schrijf je in voor de studiedag Apenstaartjaren 2024

Schrijf je in voor de studiedag Apenstaartjaren 2024

Jeugdwerk   |  4 MAART 2024

Welke (des)informatie rond seksualiteit vinden jongeren op sociale media? Op welke manier raakt online pestgedrag hen, en hoe ga je daar als begeleider dan mee om? Hoe versterk je mediawijsheid bij kinderen en jongeren in een kwetsbare positie? Krijg antwoorden en stel nog veel andere vragen rond deze thema‚Äôs tijdens Apenstaartjaren op 16 mei in het Lamot in Mechelen.

Wat is Apenstaartjaren?

Apenstaartjaren is een studiedag van Mediaraven en Mediawijs in samenwerking met WAT WAT, Link in de Kabel, de onderzoeksgroep MICT van de UGent en IMEC.

Elke 2 jaar doen Mediaraven en Mediawijs onderzoek naar de digitale leefwereld van kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. Het resultaat vind je in het Apenstaartjaren-rapport. (Hier vind je het Apenstaartjaren-rapport van 2022. Toen vulden 5588 kinderen en jongeren dat onderzoek in.) Dat onderzoek stellen ze voor op de Apenstaartjaren-studiedag. Daarnaast ontdek je er de verhalen van kinderen en jongeren achter de cijfers en leer je vernieuwende tools en methodieken kennen via verschillende workshops, panelgesprekken en een mediawijze beurs.


Is jouw organisatie een WAT WAT-partner?

Ben je een partner van WAT WAT en kom je graag naar Apenstaartjaren, maar vormt de inschrijvingsprijs een drempel voor jullie organisatie? Mail naar felien.dekorte@ambrassade.be om een kortingscode van 50% te ontvangen.