[anysurfer.logo]

Reserveer vanaf 1 februari tenten bij het ULDK

Reserveer vanaf 1 februari tenten bij het ULDK

Jeugdwerk   |  30 JANUARI 2024

Het uitleenseizoen van de ULDK loopt van 15 maart tot 15 november. Voor uitleningen in dede zomer van 2024 kunnen aanvragen gedaan worden van 1 tot 19 februari .
Om de verdeling in het algemeen, maar voor de zomer in het bijzonder sneller en  efficiënter te maken zet het ULDK vanaf 2024 in op een nieuw reservatiesysteem dat gekoppeld is aan het verenigingsloket.

Wat moet jij doen met deze informatie:

  • als organisatie die zelf ook tenten ontleent bij het ULDK bv in de zomervakantie neem je dit best even door
  • als organisatie die een brede achterband kent die tenten ontleent bij het ULDK in de zomervakantie is het belangrijk hen hiervan goed op de hoogte te brengen. 

Wat zijn de belangrijkste weetjes omtrent dit nieuwe reservatiesysteem. 

First come, first serve principe is niet langer 
Vroeger werden de aanvragen bij het ULDK behandeld in volgorde van binnenkomen. Vanaf nu worden de aanvragen voor de zomer samen behandeld en wordt gezocht naar de best mogelijke verdeling voor alle aanvragen die tussen 1 februari en 19 februari binnenkomen. Dat wil vooral zeggen dat je op 1 februari niet hoeft te paniekeren wanneer de aanvraag niet doorgeraakt, maar je tijd hebt tot 19 februari om je aanvraag te doen. 

Hiermee willen we ook vooral signaal geven dat je tijd hebt om goed na te denken over de noden van je aanvraag. Ga niet halsoverkop te werk, maar bekijk rustig wat jullie capaciteitsnood is en ga dan over tot de aanvraag. 

Later indienen en sneller zicht op de toekenning

Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat je tijd hebt om je aanvraag voor te bereiden tot in februari van het jaar waarin het zomerkamp plaatsvindt. Dit zou je dus meer zicht moeten geven op het aantal tenten dat je nodig hebt op basis van aantal leden/aantal deelnemers. 
Daarnaast wordt ook het toewijzingsproces versnelt. Wie zijn aanvraag doet tussen 1 en 19 februari krijgt op 4 maart ook direct een zicht op het aantal toegewezen tenten voor deze zomer. 


Het verenigingsloket is jouw partner

De aanvragen voor het ULDK verlopen vanaf nu via het verenigingsloket. Dat wil zeggen dat organisaties vooraf geregistreerd moeten zijn in het verenigingsregister om op die manier ook aanvragen te kunnen doen via het verenigingsloket in naam van hun organisatie. 

Om je hier vooraf op voor te bereiden kan je vanaf 30 januari, na de lancering van het verenigingsloket aan de slag om de gegevens van jouw organisatie en de gekoppelde personen klaar te zetten in functie van de aanvraag van tenten bij het ULDK. 
Ben je op zoek naar concrete stappenplannen? Die vind je hier. 
Belangrijk om te onthouden dat een aanvraag tot het ontlenen van tenten bij het ULDK enkel kan na registratie in het verenigingsregister en via het verenigingsloket.