[anysurfer.logo]

PLAYces internationale uitwisseling

PLAYces internationale uitwisseling

  |  15 OKTOBER 2024
Samenspeelplek Halderberghe

Samen met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, Jantje Beton en een 35 Vlaamse en Nederlandse deelnemers bezochten we van 1 tot en met 4 oktober de mooiste speel- en ontmoetingsplekken in Brussel, Lille, Halderberge, Breda en Rotterdam. Het waren niet zomaar plekken, maar één voor één projecten die kinderen en jongeren hebben betrokken in het ontwerpproces.
 
We luisterden naar hun verhaal, lieten ons inspireren en namen een hoop goede ideeën mee naar België om beleidsmakers te overtuigen meer in te zetten op participatie van jonge bewoners in ruimte ontwerp. We zagen heel diverse praktijken, van bottom-up initiatieven van buurtbewoners of (jeugdwerk)organisaties, tot strak georganiseerde inspraaktrajecten van lokale besturen. 

Leuk om de Nederlanders ons sterk jeugdwerk ook te kunnen tonen. De fietstocht van JES en de workshop van Kind en Samenleving rond speelweefsel werden gesmaakt!

Al die input gieten we in een inspiratiegids voor ruimteplanners, beleidsmakers en sociale professionals, die eind dit jaar klaar zal zijn. In het voorjaar gaan we hiermee 'op tour', om andere beleidsdomeinen te overtuigen kinderen en jongeren te betrekken. En om het jeugdwerk verder te ondersteunen om van zich te laten horen als er wat beweegt rond ruimte in hun buurt. 

Schoolplein 't Bossche Hart - Bosschenhoofd
Driehoekspark Rotterdam
Parkfarm Brussel
Kleine Wildernis in Lille
groepsfoto PLAYces
PUKplein Rotterdam