[anysurfer.logo]

Oproep tijdelijke terreinen en gebouwen voor (vakantie)kampen en activiteiten

Oproep tijdelijke terreinen en gebouwen voor (vakantie)kampen en activiteiten

Jeugdwerk   |  23 MAART 2023

Elk jaar zijn jeugdwerkorganisaties tijdens de vakantieperiodes op zoek naar locaties met of zonder gebouwen om hun (vakantie)kampen of activiteiten te laten doorgaan. De voorbije jaren is het niet altijd simpel geweest voor elke organisatie om een geschikte locatie te vinden. De Afrikaanse Varkenspest en ook corona gooiden de afgelopen vakanties roet in het eten. En ook nu komt er extra druk te staan op de locaties, omwille van het inkorten van de zomervakantie aan de Waalse kant. Door deze verschuiving is de druk op het aanbod voor de periode 10 juli tot 15 augustus nog groter dan deze al was. Zowel voor Vlaamse als voor Waalse groepen.

Om die extra vraag naar locaties op te vangen, roepen we op om tijdelijke locaties zoals terreinen van landbouwers of gebouwen van lokale jeugdwerkverengingen open te stellen als kampterrein.

Om dit praktisch haalbaar te maken heeft de Vlaamse Regering besloten om de regels omtrent tijdelijke gebouwen en terreinen te versoepelen. Voorheen moesten eigenaars van zulke locaties een heleboel vergunningen aanvragen en aan strike eisen voldoen. Nu zullen ze in sommige gevallen alleen nog maar een meldingsplicht bij het gemeente- of stadsbestuur hebben.  

Deel onze oproep! 

Op opkamp.be vind je een algemeen artikel terug, waarin doorverwezen wordt naar 3 artikels gericht op de 3 betrokken doelgroepen: 

Mogen we jullie vragen om deze oproep mee te verspreiden naar je eigen achterban?

Je kan hiervoor (delen van) de teksten op opkamp.be overnemen en je specifiek richten op 1 of meerdere doelgroepen. Bekijk gerust zelf welk van de doelgroepen (landbouwers, jeugdwerkorganisaties of lokale besturen) je het meeste bereikt. En kies aan de hand daarvan welke boodschap je mee deelt. 

Wij hebben al enkele zaken voorzien, zodat je zelf niet teveel werk moet steken in de promo van deze oproep.

Via onderstaande knop kan je volgende zaken terugvinden:  

  • Copy voor een nieuwsbericht
  • Foto voor nieuwsbericht
  • Copy voor Facebookpost
  • Foto voor Facebookpost