[anysurfer.logo]

Noodweer - stand van zaken en updates voor organisaties en kampen

Noodweer - stand van zaken en updates voor organisaties en kampen

Jeugdwerk   |  15 JULI 2021

Noodweer legt in sommige delen van ons land kampen en vakanties (tijdelijk) stil. 

Verschillende regio's van het land worden al sinds woensdag getroffen door noodweer. Het aanhoudende noodweer zorgt er op een aantal plaatsen voor dat kampen en vakanties die op het grondgebied doorgaan (tijdelijk) worden stilgelegd. 

In heel wat van die regio's is er continu overleg binnen de crisiscel. Daar wordt de situatie geëvalueerd en wordt gekeken hoe men verder omgaat met de situatie.
In dit nieuwtje proberen we jullie de nodige updates te geven in functie van beslissingen die worden genomen m.b.t. het noodweer die impact hebben op het jeugdwerk. 

Situatie in Provincie namen - evacuatie kampen tot en met 16/7  (update15/7 15u30)

De gouverneur van Namen kondigde reeds een specifiek besluit af voor jeugdkampen met tenten of niet-permanente infrastructuur tot en met (voorlopig) 16/7. 
Ook nieuwe tentenkampen mogen niet starten tot en met 16/7. 

Groepen die momenteel op tentenkamp zijn in de provincie Namen (met name de gemeentes in de problematische zones (alerte en pre alerte), zie kaart en lijst van gemeentes in bijlage) nemen best zo snel mogelijk contact op met de lokale autoriteiten (burgemeester, politie, brandweer) om een juiste inschatting te maken.
Evacuatie wil niet persé zeggen dat je zo snel mogelijk naar huis moet, maar wel dat het niet toegestaan is om op die kampterreinen aanwezig te zijn in tenten tot en met 16/7.
Een tijdelijke locatie zoals een sportzaal of schuur kan misschien een oplossing bieden. Maar die inschatting moet dus samen met de lokale autoriteit (burgemeester, politie, brandweer) gemaakt worden.

Organisaties en groepen op zoek naar nieuwe locatie 

Sommige organisaties hebben hun huidige kamp-/vakantieplaats moeten verlaten, andere organisaties zijn op zoek naar een nieuwe plek omdat het kamp of vakantie binnenkort start maar niet meer kan doorgaan op de vastgelegde locatie. 

Ben je een organisatie die op zoek is naar
Een (extra) locatie in Vlaanderen, klik dan hier.
Een (extra) locatie in Wallonië, klik dan hier

Ben je een organisatie of aanbieder die een terrein of gebouw wil aanbieden
In Vlaanderen, klik dan hier.
In Wallonië, klik dan hier.

bos

Extra locaties via Agentschap Natuur en Bos

update vrijdag 16/7- 10u00  

Ook vanuit het Agentschap Natuur en Bos wordt gekeken om terreinen ter beschikking te stellen voor kampen die nog op zoek zijn naar een nieuwe plek. Momenteel brengt men alles in kaart. Deze terreinen bevinden zich in natuur- en of bosgebied dus er zijn geen extra voorzieningen voor water en elektriciteit. 

 Wil je graag meer weten, neemt contact op met het agentschap via buitengewoon.kamperen@vlaanderen.be . Vermeld ook zeker de belangrijkste gegevens zodat we snel en efficiënt met jullie vraag aan de slag kunnen: naam en grootte van de groep, data waarop jullie op zoek zijn, regio waar je een kampplaats zoekt, contactgegevens…