[anysurfer.logo]

Meer dan 25.000 jongeren op zoek naar info over corona op watwat.be

Meer dan 25.000 jongeren op zoek naar info over corona op watwat.be

Jeugdinformatie   |  3 APRIL 2020

Informatie op jongerenmaat rond het corona-virus

Sinds de maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan van kracht zijn, steeg het aantal unieke bezoekers van watwat.be met 146% en die trend zet zich in stijgende lijn verder. Sinds 18 maart bezochten 60.159 jongeren WAT WAT tegenover 24.376 in de week voor de start van de coronamaatregelen.

De coronacrisis houdt ons hele land in de ban. Er stromen elk uur nieuwe updates binnen en toch heerst er ook veel onzekerheid. Jongeren die tijdens hun ontwikkeling sowieso al zoekende zijn en met twijfels zitten, hebben tijdens deze periode nog meer nood aan betrouwbare informatie op maat. Jongereninformatiemerk WAT WAT zorgt daarom samen met partners als Awel, Nupraatikerover en JAC voor antwoorden op watwat.be/corona

Ook de infopartners van WAT WAT zien het aantal oproepen sinds de start van de corona-maatregelen stijgen. Via de artikels op WAT WAT klikten meer en meer jongeren door naar de gepaste hulp- en advieskanalen. Zo klikten tijdens de eerste week waarin de corona-maatregelen van kracht waren 242 jongeren door naar Awel tegenover 70 clicks in de week voordien, vonden 136 jongeren via WAT WAT hun weg naar JAC tegenover 109 voorheen en klikten 71 jongeren door naar Nupraatikerover.be tegenover 9 clicks tijdens een gewone week. 

“Ik hoop dat mensen na de quarantaine beseffen dat je niet massa’s schmink moet dragen om pakweg naar school te gaan."

Virus Mag 

WAT WAT lanceerde op paasmaandag het Virus magazine: een besmettelijke instagram-magazine voor jongeren in lockdown. Elk dag is er een update. Zo lanceerde WAT WAT op 13 april een interview met influencer Elodie Gabias, is er op dinsdag een tutorial van @Saraahdi, is er op woensdag een work-out met @joachimbadejoh, kan je op donderdag 16 april tijdens het spreekuur vragen stellen aan onderwijsspecialist Pedro De Bruyckere, en ga zo maar door. Tussendoor informeert WAT WAT jongeren met antwoorden op hun vragen. 

Volg WAT WAT op instagram en mis geen enkele update van het VIRUS MAG!