[anysurfer.logo]

Lancering PAARS in het jeugdwerk

Lancering PAARS in het jeugdwerk

Jeugdwerk   |  17 MEI 2022

Naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie vandaag doen dit jaar 255 scholen en jeugdverenigingen in 70 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel mee aan de PAARS-campagne, dit aantal is een derde meer dan vorig jaar. Een primeur dit jaar is dat enkele lokale jeugdverenigingen ook deelnemen. Met de campagne wordt opgeroepen om op 17 mei de kleur PAARS te dragen, om zo te tonen dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn.

“We merken dat een grote meerderheid van de animatoren het belangrijk vinden dat iedereen erbij hoort, ook de LGBT+ jongeren"

Sinds dit jaar wordt de PAARS-campagne georganiseerd door jeugdorganisatie Wel Jong. Dries, coördinator van deze campagne, legt uit waarom dit zo belangrijk is: "We merken dat een grote meerderheid van de jongeren, leerkrachten en animatoren het belangrijk vinden dat iedereen, en zeker ook LGBT+ jongeren, erbij horen. Er leeft echter een sterke handelingsverlegenheid. Men weet niet hoe die positieve boodschap over te brengen of zichtbaar te maken.

Daar ligt de kracht van de PAARS-campagne. We geven kant-en-klare stappenplannen om die positieve boodschap van inclusie en verdraagzaamheid door alle lagen van scholen of jeugdverenigingen te laten waaien. Dit doen we onder andere via PAARS campagnemateriaal zoals polsbandjes en affiches, anderzijds via educatief materiaal zoals de PAARS-krant." 

Paars en het jeugdwerk

De organisatie wil nu ook de jeugdverenigingen betrekken in een campagne die tot nu toe voornamelijk heeft plaatsgevonden in scholen. Jeugdwerk is een plaats waar jongeren veel positieve en leuke herinneringen aan overhouden, deze positieve herinneringen willen we dus ook voor onze jongeren die deel zijn van de LGBT+ community. In scholen worden er vaak ook lessen gegeven over dit onderwerp op de dag van de PAARS-campagne, dit willen we net vermijden in het jeugdwerk. We willen er een leuke interactieve dag van maken waar jongeren niet het gevoel hebben dat ze op school zitten. Op de website van PAARS kan je een gids voor het jeugdwerk terugvinden:

Vragen?

Heb je nog vragen over deze campagne? Stel ze aan Dries via dries.desmet@weljong.be