[anysurfer.logo]

Laat ons weten hoe jouw jeugdwerking omgaat met de coronamaatregelen

Laat ons weten hoe jouw jeugdwerking omgaat met de coronamaatregelen

Jeugdwerk   |  28 APRIL 2020

Vanaf 17 maart gingen er in heel België een hele resem corona-maatregelen van kracht. De federale overheid besliste om deze maatregelen tot en met zondag 3 mei te laten gelden. Na 3 mei beginnen we aan een nieuwe fase waarin de maatregelen om de verspreiding van het corona-virus in te dijken stelselmatig versoepeld worden.

Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor het jeugdwerk. Maar jeugdwerkorganisaties, hun medewerkers en vrijwilligers bleven niet bij de pakken zitten. We hoorden van heel wat jeugdwerkorganisaties al hoe creatief ze omgaan met de moeilijke situatie.
Jeugdwerkorganisaties, hun medewerkers en vrijwilligers zoeken andere manieren om hun werking toch te laten draaien, of ze bieden spullen en middelen aan zodat andere kinderen en jongeren, of andere organisaties hiermee aan de slag kunnen in deze corona-tijden. 

Daarom doen we een oproep aan heel het jeugdwerk om al jullie creatieve en unieke ideeën waar jullie de laatste weken mee op de proppen kwamen te delen met ons. Ook als jullie een actie hebben opgezet om anderen te ondersteunen in corona-tijden, mag je ons dit laten weten.
Zo kunnen wij deze mooie acties een plek geven op onze website, op onze social media en in onze nieuwsbrief. Dit willen we enerzijds doen om te tonen hoe straf het jeugdwerk is, hoe vindingrijk we zijn en hoe creatief we kunnen omgaan met moeilijke situaties. Anderzijds willen we natuurlijk ook inspiratie bieden aan andere jeugdwerkorganisaties en hun medewerkers. Misschien komen andere organisaties jouw voorbeeld wel tegen en gaan ze er zelf mee aan de slag.  

Goesting om mee te pronken op onze website? Om andere organisaties te inspireren? Wij zorgen ervoor dat je actie in de schijnwerpers gezet zal worden. Het enige wat je moet doen is onderstaand formulier invullen, en wij doen de rest!