[anysurfer.logo]

Koning Filip op bezoek bij De Ambrassade

Koning Filip op bezoek bij De Ambrassade

Jeugdwerk   |  27 FEBRUARI 2024

 De koning bracht een bezoek aan de Jeugdwerktweedaagse en ging in gesprek met jeugdwerkers rond de impact van het jeugdwerk.

koning
Met vreugde ontving De Ambrassade Koning Filip tijdens de Jeugdwerktweedaagse, waar een rondetafelgesprek met diverse jeugdorganisaties plaatsvond. Tijdens dit gesprek toonde de koning oprechte interesse in de ideeën en initiatieven van de jeugd. Opvallend was dat het media-imago een negatiever beeld van jongeren bij Filip had gecreëerd, een perceptie die tijdens het gesprek werd weerlegd door aanwezigen zoals Hoa van kunstjeugdvereniging Trill, die benadrukte dat jongeren steeds bewuster omgaan met hun gebruik. 


 Het gesprek resulteerde in een concreet plan van Koning Filip voor het jaar 2030, ter ere van het 200-jarig bestaan van België. Hij wil op die speciale verjaardag de Belgische jongeren in de schijnwerpers zetten en moedigde jeugdorganisaties aan om nauwere banden te smeden met verenigingen uit Brussel en Wallonië. 

Het viel op dat Koning Filip de jeugdwerkers zelf verraste door actief vragen te stellen en zijn oprechte interesse te tonen, ondanks de generatiekloof. 

Tijdens deze tweedaagse kwam het diverse aanbod aan initiatieven en verenigingen sterk naar voren. Emiel van Lejo, een organisatie voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie, benadrukte het belang van het vinden van een eigen plekje voor alle jongeren, zelfs als ze een nieuwe jeugdwerking opzetten. 

Al met al was het een prachtige dag, waarbij de erkenning van Koning Filip voor alle organisaties veel deugd deed. Het belang van al ons harde werk werd hierdoor nogmaals bevestigd.