[anysurfer.logo]

#KiesJong: jonge wensen voor beleid van morgen

#KiesJong: jonge wensen voor beleid van morgen

Jeugdbeleid   |  6 MEI 2019

Nog drie weken. Dan kiezen we onze nieuwe ministers. Beleidsmakers die we keuzes willen zien maken die kinderen, jongeren en hun organisaties versterken. Vanaf vandaag tot 26 mei richten we ons jeugdwerksector en Vlaamse Jeugdraad tot de Vlaamse ministers van morgen. We vragen hen: #KiesJong. Kies voor kinderen, jongeren en hun organisaties, maak straffe keuzes met het oog op onze toekomst. 

Kies Jong campagnebeeld

Waarom #KiesJong

De verkiezingen van 26 mei 2019 zijn heel belangrijk. Op die dag kiezen we onze nieuwe regionale, federale en Europese besturen. Tijdens de regeringsonderhandelingen legt elke partij haar thema's en accenten op de tafel. Deze bepalen de échte uitkomst van de verkiezingen: een regeerakkoord en een nieuwe ploeg ministers. Wij hopen dat dit keuzes zullen zijn die kinderen, jongeren en hun organisaties versterken. 2 miljoen kinderen en jongeren in Vlaanderen zijn tenslotte jonger dan 30 jaar. Om ministers van morgen nu al te inspireren bij hun beleid van morgen lanceren we #KiesJong.

Met #KiesJong vragen we aan Vlaamse beleidsmakers: zet kinderen, jongeren en hun organisaties centraal. #KiesJong is een appèl aan ministers van morgen om met een jonge bril naar hun toekomstig beleid te kijken. We vragen een regering die kinderen, jongeren en hun organisaties écht laat participeren. Lees meer over het waarom van #KiesJong:

Voer mee campagne: #KiesJong

Hoe kan je samen met de Vlaamse Jeugdraad 3 weken lang of heel even campagne voeren? Door het algemeen campagebeeld te delen, door je achterban en ministers van morgen te vertellen wat #KiesJong voor jou betekent, door onze open brieven te delen. Op dinsdag 7 mei ontvangt minister Crevits een eerste open brief waarin we onze zorgen over onderwijs op maat van elke jongere delen.

Ontdek hieronder hoe je campagne voert, wanneer elke minister een open brief krijgt en download de beeldmap waar je zelf mee aan de slag kan.

Een checklist voor het regeerakkoord van morgen

#KiesJong biedt onze Vlaamse ministers een checklist aan met onze jonge wensen voor het beleid van morgen: 12 checks voor het regeerakkoord. Natuurlijk hebben we veel meer beleidsadvies (het memorandum van de Vlaamse Jeugdraad, weet je nog?), maar deze lijst van 12 vinden we simpelweg héél belangrijk. De komende 5 jaar gaan heel wat kinderen, jongeren en organisaties hiervoor strijden. Een reden te meer om deze 12 checks meteen in het regeerakkoord op te nemen.