[anysurfer.logo]

Integratie eID en mijnkadervorming.be

Integratie eID en mijnkadervorming.be

Jeugdwerk   |  21 JANUARI 2019

Na de paasvakantie 2019 worden enkele aanpassingen aan de KAVO-tool (www.mijnkadervorming.be) doorgevoerd. 

De belangrijkste wijziging situeert zich bij het inloggen: Vanaf dan dienen deelnemers, stageplaatsverantwoordelijken en medewerkers van verenigingen zich in te loggen met de eigen elektronische identiteitskaart (eID) en eID-kaartlezer. 

De overschakeling naar de eID kadert in een bredere tendens binnen de Vlaamse overheid om digitale gegevens veiliger en gebruiksvriendelijker aan te bieden. Concreet worden de gegevens van de burger verzameld op één plaats, namelijk het Burgerprofiel. In de toekomst zal het dus mogelijk zijn om de attesten in het jeugdwerk te raadplegen naast bijvoorbeeld behaalde diploma’s, persoonlijke informatie, belastingen etc.

Om tegemoet te komen aan de ongerustheden in de sector zal het inloggen enkel verplicht zijn voor gebruikers die meerderjarig zijn en in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart. Deelnemers onder 18 jaar krijgen de keuze of ze inloggen met de eID of met een e-mailadres en wachtwoord. Voor deelnemers zonder geldige identiteitskaart verandert er niets: zij vragen een account aan bij de administratie en kunnen daarna inloggen met hun e-mailadres en wachtwoord.

Op 12 maart 2019 vindt een infomoment plaats rond de geplande veranderingen. Op het infomoment worden de wijzigingen in de KAVO-tool uiteengezet, de uitzonderingen toegelicht en is er ruimte voor vragen.