[anysurfer.logo]

Duurzaamheid in je organisatie: aan de slag!

Duurzaamheid in je organisatie: aan de slag!

Jeugdwerk   |  24 APRIL 2024

Greentrack, een organisatie die zich specialiseert rond duurzaamheid, zal deze zomer opnieuw een waardevolle zomerschool organiseren. 

"Ben je of ken je een organisatie die haar praktijk graag wilt verduurzamen maar nog vastloopt op een aantal zaken, de weg niet vindt naar correcte informatie of tussen al het aanbod en de keuzes?"

Van 10 tot 14 juni kunnen deelnemers elke ochtend deelnemen aan korte sessies die worden gehouden bij verschillende inspirerende Gentse organisaties. Deze sessies worden gecombineerd met toegang tot een online leerplatform waar een schat aan tips, tools en informatie te vinden is om concrete acties te ondernemen op het gebied van duurzaamheid. De focus van de zomerschool ligt op diverse thema's zoals infrastructuur, mobiliteit, inclusie, materialen & afval, catering, water, veerkracht, po√ętische verbeelding en het inspireren van publiek en personeel.
 

De zomerschool is speciaal voor organisaties en praktijken die nog zoekende zijn op het gebied van duurzaamheid en die graag een actieplan willen opstellen maar niet altijd weten waar te beginnen. Tijdens de ochtendsessies worden onderwerpen besproken zoals impact, investering, en het vinden van draagvlak binnen de organisatie. Deelnemers kunnen onderling tips uitwisselen en vinden aansluitend veel waardevol materiaal op het leerplatform van Greentrack.