[anysurfer.logo]

Gratis energiescan voor alle erkende jeugdwerkinfrastructuur

Gratis energiescan voor alle erkende jeugdwerkinfrastructuur

Jeugdwerk   |  20 DECEMBER 2019

Heb jij zin om het energieverbruik van je gebouw aan te pakken, maar weet je niet goed waar te beginnen?
Pulse zoekt: organisaties uit het jeugdwerk die bereid zijn te investeren in de energie-efficiëntie van hun gebouw en hier dus ook de nodige middelen voor willen uittrekken. Wij helpen je alvast op weg met de eerste stap: onderzoeken welke ingrepen prioritair zijn, hoeveel ze gaan kosten en binnen welke termijn ze zichzelf terugverdienen.

Pulse biedt i.s.m. FoCI een gratis energiescan (twv +- 2000 euro) voor alle erkende jeugdwerkinfrastructuur met een minimaal jaarlijks verbruik van 25.000 kWh. 

Een energiescan, ook soms een potentieelscan genoemd, is een dynamische tool om de mogelijke energiebesparende maatregelen te rangschikken en te integreren in een coherent werkbaar actieplan. Dat gebeurt op basis van een plaatsbezoek en onderzoek van je infrastructuur. De rangschikking van zinvolle maatregelen houdt rekening met de toestand van de installaties en gebouwdelen, de impact op andere maatregelen en de praktische uitvoerbaarheid. Verder geeft de scan u inzicht in de investeringskosten en het besparingspotentieel op primaire energie en CO2-uitstoot.

De uitvoering van de energiescan gebeurt via het Vlaams Energiebedrijf (VEB). Zij voerden reeds een gelijkaardig project uit voor de zorg- en welzijnssector en zullen deze ervaring nu inzetten voor het jeugdwerk. 

Gratis? Ja, helemaal gratis. Maar in ruil verwachten we van jou wel het engagement dat alle maatregelen goedkoper dan 10.000 euro en met een terugverdientijd van minder dan 3 jaar worden uitgevoerd. Als erkend jeugdwerk, kan je hiervoor beroep doen op de investeringssubsidies van het Fonds Culturele Infrastructuur. Bovendien biedt het VEB de mogelijkheid om ook na de energiescan je infrastructuurproject te blijven ondersteunen door voor jou op zoek te gaan naar aannemers om de werken uit te voeren. Vrijblijvend uiteraard. Wil je alle voorwaarden er nog even rustig op naslaan, dat kan je in het document dat je rechts kan terugvinden. 

Ben je geïnteresseerd in dit gratis aanbod, wens je meer informatie contacteer Finn Van Dinter. Dat kan via finn.vandinter@pulsenetwerk.be of  02 893 02 06.