[anysurfer.logo]

Gratis energiescans voor jeugdinfrastructuur

Gratis energiescans voor jeugdinfrastructuur

Jeugdwerk   |  17 MEI 2023

Wil jij je energieverbruik van je gebouw aanpakken, maar weet je niet goed waar te beginnen?

Pulse ondersteunt verenigingen uit het jeugdwerk die bereid zijn te investeren in de energie-efficiëntie van hun gebouw en hier dus ook de nodige middelen voor willen uittrekken. Zo'n scan helpt je te onderzoeken welke ingrepen prioritair zijn, hoeveel ze gaan kosten en binnen welke termijn ze zichzelf terugverdienen.

Pulse biedt i.s.m. De Vlaamse Overheid onder het Departement Cultuur, Jeugd en Media een gratis energiescan voor jeugdinfrastructuur met een hoog energieverbruik (een hoog jaarlijks verbruik van meer dan 40 kWh/m² per jaar).

Wat is een energiescan?

Een energiescan is een dynamische tool om de mogelijke energiebesparende maatregelen te rangschikken voor je gebouw en te integreren in een werkbaar en realistisch actieplan. Dat gebeurt op basis van een plaatsbezoek en onderzoek van je infrastructuur. De rangschikking van zinvolle maatregelen houdt rekening met de toestand van de installaties en gebouwdelen, de impact op andere maatregelen en de praktische uitvoerbaarheid. Verder geeft de scan je inzicht in de investeringskosten en het besparingspotentieel op energie en CO2-uitstoot.

De uitvoering van de energiescan gebeurt via het Vlaams Energiebedrijf (VEB). Er komt een specialist van het VEB bij je langs om een analyse te maken van je gebouw.

Is dit gratis? 

Ja, helemaal gratis. Na het verkrijgen van een energiescan kun je op basis van je rapport een masterplan opstellen dat je kunt gebruiken om een investeringssubsidie aan te vragen. Als erkend jeugdwerk, kan je hiervoor beroep doen op de investeringssubsidies. Bovendien biedt het VEB de mogelijkheid om ook na de energiescan je infrastructuurproject te blijven ondersteunen door voor jou op zoek te gaan naar aannemers om de werken uit te voeren. Dat is vrijblijvend. Wil je alle voorwaarden er nog even rustig op nalezen, dat kan je in het document dat je rechts kan terugvinden. 

Ben je geïnteresseerd in dit gratis aanbod, wens je meer informatie contacteer Finn Van Dinter. Dat kan via finn.vandinter@pulsenetwerk.be of  02 893 02 06.