[anysurfer.logo]

Goed nieuws: versoepelingen voor het jeugdwerk vanaf 9 juni én in de zomer

Goed nieuws: versoepelingen voor het jeugdwerk vanaf 9 juni én in de zomer

Jeugdwerk   |  11 MEI 2021

Dinsdag 11/5, opnieuw een overlegcomité. Dit keer eentje waar ze het vooral hadden over 'de weg naar de vrijheid'. En ook voor het jeugdwerk werd er heel wat goed nieuws aangekondigd!

Wat werd er beslist? 

Heel wat, en ook enkele belangrijke zaken voor het jeugdwerk. We lijsten op welke versoepelingen het meest relevant zijn voor het jeugdwerk. 

Vanaf 9 juni

Al het onderstaande geldt onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (80% van de 65+ en risicogroep gevaccineerd) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

 • Het jeugdwerk mag activiteiten zonder overnachtingen organiseren met 50 deelnemers, exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten en zonder leeftijdsbeperking.
  Opgelet: dit blijven groepen, geen bubbels met onbeperkt contact.

 • De horeca mag binnen opnieuw mensen ontvangen volgens specifieke regels, belangrijk voor de jeugdhuizen.

 • Het thuiswerk wordt iets versoepeld, ook binnen jeugdwerk belangrijk.

 • Vanaf 9 juni en doorheen de zomer komen er ook meer mogelijkheden voor evenementen, wat dit concreet zal betekenen moet nog duidelijker worden. 

Vanaf 25 juni

Al het onderstaande geldt onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (60% van de 18+) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

 • De bubbels voor activiteiten en aanbod worden opgetrokken van 50 naar 100 deelnemers exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten.

 • Je bent niet verplicht om je bubbel te vergroten naar 100 deelnemers exclusief begeleiding, Grotere bubbels mogen vanaf 25 juni, maar elke organisatie kiest voor zich om dit al dan niet toe te passen.

 • Vanaf 1 juli zou reizen mogelijk worden met een certificaat, we kijken uiteraard nog wat dit zal betekenen voor reizen met jongeren.
Vanaf augustus
 • Onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (70% 18 +) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden IZ) zou de bubbel vanaf augustus vergroten van 100 naar 200 deelnemers exclusief begeleiding. 
Vanaf 1 september

 • Vanaf 1 september wordt er toegewerkt naar maximale normalisering van de maatschappij. 

Zomerregels en Zomerplan

Woensdag 12 mei, om 15u, komen de zomerregels, het zomerplan en de daarbij horende bijlagen en FAQ (veel gestelde vragen) online. De regels die je deze zomer zal moeten volgen als je een jeugdwerkkamp of -activiteit op poten wil zetten, worden daar tot in de puntjes beschreven.