[anysurfer.logo]

Ga op internationale uitwisseling met PLAYces

Ga op internationale uitwisseling met PLAYces

Jeugdwerk   |  28 MAART 2024

Kinderen en jongeren hebben ruimte nodig om jong te kunnen zijn, maar die is er steeds minder. Het gebruik van de publieke ruimte zorgt voor conflict, overlast en uitsluiting van bepaalde groepen.

Daarom organiseren wij samen met Goe Gespeeld, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk en Jantje Beton een internationale uitwisseling boordevol inspiratie.
Tijdens deze vier dagen reizen door Belgiƫ en Nederland ontdekken we het landschap van participatief werken met kinderen en jongeren in het ontwikkelen, uitwerken en/of invullen van ruimte. Dit doen we aan de hand van inspiratiebezoeken, interessante sprekers, enkele denk- en doe-oefeningen, en nadien een aandenken met alle informatie die we onderweg verzamelen.

Wanneer?

  • PLAYces gaat door van 1 tot 4 oktober. 
  • We sluiten de inschrijvingen op 31 mei. Nadien vindt de selectie plaats. 

Wat?

De internationale uitwisseling PLAYces bevat een busreis van vier dagen (met overnachtingen inbegrepen), waarvan twee in Belgiƫ en twee in Nederland. Iedere dag zijn er enkele plaatsbezoeken ingepland in beide landen die een interessant verhaal vertellen over participatief werken met kinderen en/of jongeren.
Sprekers met expertise in een bepaalde participatievorm of het werken met een specifieke doelgroep zullen toelichten hoe zij aan de slag zijn gegaan. Tussendoor wordt er educatief materiaal voorzien om de deelnemers alle informatie te helpen verwerken en bespreken in groep.  

Voor wie? 

  • Professionele jeugdwerker en procesbegeleiders, erkende jeugdwerkorganisaties en experimentele projecten
  • Beleidsmakers jeugd, ruimte en omgeving
  • Jeugd- en vrijetijdsambtenaren
  • Ruimteplanners, - ontwerpers en omgevingsambtenaren
  • Maatschappelijke organisaties

Hoe kandidaat stellen? 

Tot 31 mei kan je jezelf opgeven als kandidaat voor PLAYces. Vanuit jouw profiel en motivatie beslissen we wie we uitnodigen om mee op reis te gaan. We proberen een diverse groep deelnemers te selecteren die ook elkaar kunnen uitdagen en inspireren. Hierbij letten we op een diversiteit aan functies, ervaring, achtergrond, motivatie, enz.

Iets voor jou?