[anysurfer.logo]

Extra tenten nodig om de buitenruimte te overdekken? Het ULDK helpt graag!

Extra tenten nodig om de buitenruimte te overdekken? Het ULDK helpt graag!

Jeugdwerk   |  26 MAART 2021

Het ULDK (uitleendienst van de overheid waarbij je tenten kan huren) past het aanvraagtermijn voor tenten aan om zo extra mogelijkheden tot overdekte buitenruimte in de paasvakantie te creëren.

Het overlegcomité besliste een "paaspauze" in te voeren. Maar er gaan wel nog steeds jeugdwerkinitiatieven door tijdens de paasvakantie. Verschillende jeugdwerkorganisaties voorzien (nood)opvang voor kinderen en jongeren op verschillende plaatsen. 
Dit kan en mag, maar moet wel onder strikte voorwaarden:

  • Groepen van max. 10 personen exclusief begeleiding.
  • Kinderen tot en met 12 in de mate van het mogelijke buiten.
  • 13 tot en met 18 jaar verplicht buiten.
Omdat we in België wonen en het weer ook wel al eens tegen zit, kan je ervoor kiezen om buiten tenten of shelters te plaatsen. Bedoeling is om deze vooral te gebruiken als "een dak boven het hoofd". Het blijft belangrijk dat er voldoende circulatie van buitenlucht is en dat de zijwanden dus zoveel mogelijk open blijven.

Heb je nood aan extra tenten om je jeugdwerkactiviteiten te organiseren in de paasvakantie? Dan kan je nog beroep doen op tenten van het ULDK. Die aanvraag geldt wel enkel en alleen voor de paasvakantie (vanaf 26 maart tot en met 16 april). Om dit nu nog mogelijk te maken werd de aanvraagprocedure aangepast. Je kan de aanvraag nog tot (ten laatste) 2 dagen voor de geplande afhaal doorgegeven.

Alle informatie, het (tijdelijk) aangepaste reglement en het aanvraagformulier kan je terugvinden op de website van de Uitleendienst Kampenmateriaal (ULDK).