[anysurfer.logo]

Extra middelen voor armoedeorganisaties en organisaties voor dak- en thuislozen in corona-tijden

Extra middelen voor armoedeorganisaties en organisaties voor dak- en thuislozen in corona-tijden

Jeugdwerk   |  31 MAART 2020

Voor organisaties die mensen ondersteunen die in armoede leven, dak- of thuisloos zijn, zijn het geen makkelijke tijden. Het corona-virus maakt het ondersteunen van hun doelgroepen nog moeilijker. Net daarom zijn er vanuit Welzijnszorg en de Koning Boudewijnstichting extra middelen ter beschikking gesteld om zowel gevestigde organisaties, als kleine organisaties en vrijwilligersgroepen die kwetsbare doelgroepen ondersteunen financieel te helpen. 

Projectoproep Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting heeft beslist om, via een verkorte en lichte procedure, zo snel mogelijk middelen ter beschikking te stellen van armoede en dak- en thuislozen organisaties. Zo kan het kwetsbare doelpubliek waarmee ze werken, en dat zwaar getroffen wordt door de COVID-19 crisis, verder geholpen worden.  Organisaties kunnen een forfaitaire steun aanvragen van 10.000 euro. Bovendien is de selectieprocedure die gehanteerd wordt flexibel, met als doelstelling zo snel mogelijk in te kunnen spelen op de behoeftes op het terrein.

Voor wie? 

De oproep is er voor gevestigde, niet-commerciële organisaties actief in Vlaanderen, Brussel en Wallonië die in contact staan met personen in armoede, onder wie dak- en thuislozen. En dan met name voor organisaties die acuut onder druk komen in deze COVID- 19 crisissituatie.

Projectoproep Welzijnszorg

Welzijnszorg kreeg de voorbije periode veel signalen van vrijwilligersgroepen dat ze met heel wat extra kosten geconfronteerd worden door de coronamaatregelen.

  • Groepsactiviteiten en publieksactiviteiten mogen niet meer plaatsvinden.
  • Extra initiatieven om info over corona-virus te verspreiden worden opgezet.
  • Materiële hulp: zijn er genoeg producten voorradig? Moet de verdeling van deze producten anders aangepakt worden? 

Al deze zaken zorgen ervoor dat er minder inkomsten zijn én dat er extra kosten bijkomen door de huidige maatregelen die gelden. Daarom lanceert Welzijnszorg een projectoproep. Dit om deze organisaties en vrijwilligers een kleine financiële boost te geven en hun solidariteit te waarderen. Via deze projectoproep kunnen organisaties € 250 tot € 500 euro krijgen.

Voor wie? 

  • Kleine organisaties en vrijwilligersorganisaties die mensen in armoede ondersteunen met hun werking. Ze mikken op vrijwilligersorganisaties en organisaties met max. 3 personeelsleden: verenigingen waar armen het woord nemen, Welzijnsschakels, sociale kruideniers, etnisch-culturele verenigingen, …