[anysurfer.logo]

Eva Vereecke neemt afscheid van De Ambrassade

Eva Vereecke neemt afscheid van De Ambrassade

Jeugdwerk   |  28 MAART 2024

Na 12 jaar vertrekt Eva Vereecke bij De Ambrassade om vanaf 1 juli directeur te worden van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. 

Eva werkte meer dan 20 jaar in het jeugdwerk bij oa Zin-d’erin(g) (nu Pimento), Chiro en De Ambrassade. Ze werd in 2012 de eerste directeur van De Ambrassade, de nieuwe intermediaire organisatie die de 3 toenmalige “bovenbouworganisaties” deed samensmelten (Steunpunt Jeugd, Vlaamse Jeugdraad en Vlaams InformatiePunt Jeugd). De Ambrassade combineert de opdrachten om het hele jeugdwerk te inspireren, jeugdinformatie te coördineren (WAT WAT) en de Vlaamse Jeugdraad te ondersteunen.  

“Het was een waar kado om 12 jaar directeur te mogen zijn van De Ambrassade. Dank aan alle jeugdwerkers, jeugdraadvrijwilligers, jeugdinformatiepartners, beleidspartners en vooral aan alle Ambrassadeurs om samen zo te strijden voor kinderen, jongeren en hun organisaties. 
De combinatie van de opdrachten van De Ambrassade rond jeugdwerk, jeugdinformatie, jeugdbeleid en ondersteuning van de Vlaamse Jeugdraad maakt van ons huis een unieke plek voor alles wat kinderen, jongeren en hun organisaties aanbelangt. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze organisatie en haar netwerk 12 jaar heb mogen ondersteunen. We realiseerden met het hele jeugdwerk, jeugdinformatiepartners en vrijwilligers van de Vlaamse Jeugdraad onnoemelijk veel de afgelopen 12 jaar qua projecten, dienstverlening, kennisopbouw, beleidsimpact, inspiratiemomenten en congressen.
De Ambrassade staat er, kwaliteitsvol, vooruitlopend, zonder te vergeten onderweg iedereen mee te nemen in mede-eigenaarschap en te luisteren naar ieders ondersteuningsnoden. Laten we onze expertise blijvend inzetten om jeugdwerkers, vrijwilligers, partners en organisaties te versterken. Het gaat nooit om ons als organisatie, wel om ons doel: een samenleving die kinderen, jongeren en hun organisaties in hun kracht zet en goed omringt. Dat kan je enkel realiseren door samen te werken en zelf ook elke dag te willen bijleren.”
 - Eva Vereecke