[anysurfer.logo]

Een gigantisch applaus voor de jeugdwerkzomer van 2020 #TrotsopJeugdwerk

Een gigantisch applaus voor de jeugdwerkzomer van 2020 #TrotsopJeugdwerk

Jeugdwerk   |  31 AUGUSTUS 2020

Een unieke zomer, dat kan je wel zeggen. Eentje van mondmaskers, oranje en rode zones, avondklokken en bubbels. Maar ook al gooide Corona op vele vlakken roet in het eten, één ding ging net zoals andere jaren gewoon door: de jeugdwerkzomer!

Natuurlijk moest ook heel het jeugdwerk en alle lokale besturen hun activiteiten, speelpleinen, jeugdhuiswerkingen en kampen aanpassen aan een hoop jeugdwerkregels om corona zo min mogelijk kans te geven. En nu we aan het einde van de zomer staan, kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagde jeugdwerkzomer met meer dan 26.000 jeugdkampen en jeugdactiviteiten. Goed voor een bereik van meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren. Slechts enkele kampen en activiteiten konden niet doorgaan, omdat de veiligheid dit jaar extra voorop stond. Toch waren er niet perse meer problemen dan andere zomers.

Hoe heeft het jeugdwerk dat voor mekaar gekregen? Een sterk plan, goed uitgedachte jeugdwerkregels en vooral 100.000 vrijwilligers die alles hebben gegeven om kinderen en jongeren een zalig en veilig kamp of week op het speelplein te bezorgen. Chapeau, hoedje af, schouderklopje, spiekbrevet en bank vooruit!
SUPERTROTS, dat mogen we zijn op onszelf. Want zelfs in een zomer waar een virus op de loer lag, stukken van Vlaanderen half in lockdown gingen en avondklokken werden ingezet, ging de jeugdwerkzomer gewoon door. En dat zonder al te veel incidenten.
Voor alle kinderen en jongeren, alle vrijwilligers, alle kookploegen, alle jeugddienstmedewerkers, alle jeugdwerkers en iedereen die betrokken was bij deze op en top geslaagde jeugdwerkzomer: CHAPEAU!

Verdient dat nu geen gigantisch applaus? Wij vinden alvast van wel!
Deel daarom vandaag (maandag 31/8/2020) jouw leukste herinnering, gekste foto of meest zorgeloze moment van deze jeugdwerkzomer op je sociale media, en gebruik de hashtag #TrotsopJeugdwerk. Zo kan iedereen zien wat voor een prachtige zomer het jeugdwerk op poten heeft kunnen zetten. Op een veilige manier, zelfs te midden van een pandemie.