[anysurfer.logo]

Download of bestel het MAGDANOG?! boekje

Download of bestel het MAGDANOG?! boekje

Jeugdinformatie   |  2 FEBRUARI 2021

Jeugdinfoplatform WAT WAT lanceerde 1 februari MAGDANOG?!. Een campagne voor jongeren tussen 14 en 24 jaar over hoe ze een coronabesmetting kunnen vermijden.
De campagne MAGDANOG?! legt uit welke activiteiten ervoor zorgen dat we langer met dit virus opgescheept zitten en welk gedrag de verspreiding vertraagt. 

Jongeren zijn goed bezig! Het afgelopen jaar hebben jouw leden en vrijwilligers hun leven on hold gezet om anderen te beschermen. Petje af.

Via MAGDANOG?! kunnen jongeren ontdekken hoe het virus zich precies verspreidt en hoe je op een veilige manier dingen kan doen en met vrienden en familie kan afspreken.

Als jeugdwerker kan je dit materiaal gratis gebruiken om jongeren te informeren. 

Wat houdt MAGDANOG?! precies in?

Fysieke brochure met info op maat van jongeren WAT WAT moedigt jongeren aan om de maatregelen te blijven volgen en geeft hen alle info om toch zoveel mogelijk dingen te kunnen doen op een veilige manier. Met duidelijke illustraties en heldere uitleg zodat jongeren op een geïnformeerde manier zelf keuzes kunnen maken.
WAT WAT maakte deze brochure samen met jongeren, virologen, experts van Sciensano en professoren uit de werkgroep corona en psychologie.  

Hoe kan jij jongeren mee informeren over corona?

Verspreid de MAGDANOG?!-brochure op plaatsen waar jongeren komen.

Het jeugdhuis, Huizen van het Kind, via diensten van het OCMW, (middelbare) scholen, enz. Deel vanaf februari de infoposts van WAT WAT op Instagram en Facebook.  

Wil je extra exemplaren bestellen?

Dat kan vanaf nu via shop.watwat.be. Bestellingen tot 200 exemplaren zijn gratis zolang de voorraad strekt. Je betaalt enkel de verzendingskosten. 


Werk je met anderstalige nieuwkomers? 

MAGDANOG?! wordt deels vertaald in het Engels, Frans, Farsi, Arabisch en Turks.

Dit in samenwerking met UGent en in opdracht van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De vertaalde versies zijn beschikbaar vanaf ten laatste midden februari. Wil je hierover op de hoogte blijven? Laat het weten aan emma.daeleman@ambrassade.be.