[anysurfer.logo]

Donkere gedachten: kant-en-klare content om te delen op jullie eigen social media-kanalen

Donkere gedachten: kant-en-klare content om te delen op jullie eigen social media-kanalen

Jeugdinformatie   |  18 NOVEMBER 2020

WAT WAT lanceerde in oktober campagne Donkere gedachten. Om jongeren te tonen dat ze niet alleen zijn en dat open praten over hoe het ├ęcht met je gaat heel veel deugd kan doen. Deze campagne is in samenwerking met Awel, Vlaams Expertisecentrum Su├»cidepreventie en Vlaams Instituut Gezond Leven.

Wil je zelf aan de slag rond donkere gedachten bij jongeren? Heb je ondersteuning nodig om het met jouw leden of vrijwilligers te hebben over hun mentaal welzijn? Dan mag je gerust alle content die WAT WAT voorzien heeft tijdens de campagne Donkere gedachten gebruiken. 

8 jongeren nemen het voortouw en delen in 4 YouTube-afleveringen openhartig hun eigen moeilijke momenten. De gesprekken tussen Mira (18) en Talia (23), Muhammed (22) en Justine (23), Elise (23) en Ivo (23) en Tiana (21) en Sander (22) kan je bekijken op het YouTubekanaal van WAT WAT.

De jongeren babbelen in de YouTube-reeks aan de hand van een kaartspel, dat je zelf kan downloaden via watwat.be/donkeregedachten.

We deelden daarnaast ook tonnen empowerende posts via de Instagram van WAT WAT. Je mag die gerust ook verder delen en posten op je eigen kanalen! Je kan alle content hier downloaden. We maakten ook een Instagram-filter van de vragen uit het kaartspel. Supertof om te gebruiken in je eigen stories en zo online het gesprek met jongeren open te trekken.